Workshop: Cum masori riscurile afacerii tale? Modalitati de reducere a riscului si stimulare a finantarii

Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 15:02
1664 citiri
Workshop: Cum masori riscurile afacerii tale? Modalitati de reducere a riscului si stimulare a finantarii

Anul 2013 a continuat sa fie dificil pentru multe firme din Romania. Chiar daca activitatea economica in general a cunoscut o usoara crestere, numarul insolventelor a crescut cu peste 10% fata de 2012, la 29.587 de firme, asa cum a crescut si numarul firmelor radiate si dizolvate (la 80.786, respectiv, 23.208 companii).

In plus, peste 22.000 de firme si-au suspendat activitatea pe parcursul anului trecut. Aceste cifre au avut impact nu doar asupra situatiei somajului sau veniturilor bugetare, ci mai ales asupra relatiilor de afaceri dintre firmele active in Romania.

In acest context, RisCo - Verificare Firme Online in parteneriat cu Business Network International Bucuresti organizeaza in data de 23 ianuarie 2014, la Hotel Howard Johnson Bucuresti, workshop-ul cu tema: "Cum masori riscurile afacerii tale? Modalitati de reducere a riscului si stimulare a finantarii".

Evenimentul este sustinut de Banca Romaneasca si reuneste atat reprezentanti ai companiilor mici si mijlocii din Romania, cat si jucatori de top din piata.

In cadrul evenimentului se va discuta despre principalele riscuri in afaceri, cum pot fi acestea masurate in practica si ce masuri pot lua reprezentantii companiilor pentru limitarea acestor riscuri. Workshop-ul se va baza pe exemple practice.

Evenimentul va fi precedat de 3 sesiuni de networking, in cadrul carora participantii vor putea sa interactioneze, sa faca schimb de referinte, sa invete din experienta directa a celorlalti.

"Pe langa serviciile furnizate, ne-am propus ca in 2014 sa venim in intampinarea reprezentantilor companiilor si cu workshop-uri care sa ofere solutii viabile, punctuale, la problemele si provocarile cu care acestia se confrunta in activitatea lor zilnica. Realitatile ultimilor ani ne-au demonstrat ca reprezentantii companiilor sunt mai putin familiarizati cu gestionarea problemelor generate de risc. Tocmai de aceea, in cadrul workshop-ului, vom pune accent pe exemple concrete, lasand in plan secundar partea teoretica. Ne dorim un eveniment interactiv, care sa contribuie la dezvoltarea abilitatilor manageriale si antreprenoriale ale participantilor", a afirmat Dragos Cabat, Managing Partner RisCo.ro.

"Indiferent de marimea lor, companiile au nevoie ca bancile sa le fie parteneri de incredere, sa le ajute nu doar in alegerea celor mai bune ofere de finantare sau de servicii, ci si in aprecierea riscurilor. Pe segmentul IMM a existat, un optimism usor nerealist in recunoasterea si fundamentarea acestor riscuri, optimism ce poate explica in parte numarul mare de insolvente si falimente. Banca noastra are acoperire teritoriala prin 5 centre regionale de afaceri si poate, prin ofiterul de relatie dedicat produselor IMM, sa-l faca pe client sa inteleaga structura produselor, sa isi aprecieze capacitatea de rambursare, sa faca o anticipare realista a modului in care va fi pus in practica un plan de afaceri", explica Cosmin Calin, Director Executiv Unitatea Corporatii Banca Romaneasca.

Despre:

RisCo este un produs online prin care companiile si institutiile financiare pot verifica rapid, eficient si automatizat capacitatea de plata si situatia financiara a clientilor lor, situatia lor juridica si de plati. RisCo este cel mai performant sistem de verificare a companiilor si permite efectuare de rapoarte individuale de firma, monitorizarea portofoliilor, precum si selectarea firmelor de interes dupa multiple criterii geografice, financiare si de stare a societatii.

Banca Romaneasca este una dintre institutiile financiare importante care activeaza pe piata din Romania oferind clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecaruia. Cu un capital social de peste 700 milioane lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 21 ani de activitate pe piata bancara din Romania. In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Prin sustinerea financiara a grupului, capitalul Bancii Romanesti s-a majorat substantial, ajungand in prezent la aproximativ 200 milioane Eur. Banca Romaneasca dispune de o retea nationala formata din 115 sucursale, din care 33 sunt situate in Bucuresti.

Banca Romaneasca este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, cu un indice de solvabilitate de 17%, peste media sistemului de 14,64% si comparativ cu un minim prudential reglementat de BNR, de 10%.

National Bank of Greece este cel mai vechi si cel mai mare grup financiar din Grecia, fiind fondat in anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena inca din anul 1880. Incepand cu octombrie 1999, grupul este listat si la Bursa de Valori din New York (NYSE). National Bank of Greece are o experienta de 172 de ani, cu o puternica prezenta internationala prin cele peste 1.200 de unitati bancare. In afara activitatilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfasoara in Romania o serie de alte operatiuni in diverse domenii financiare, prin intermediul NBG Securities Romania, GARANTA ASIGURARI si NBG Leasing IFN S.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#workshop riscuri afaceri, #eveniment riscuri afaceri, #workshop riscuri afaceri Hotel Howard Johnson , #ghid afaceri