3 aspecte pe care sa le ai in vedere atunci cand calatoresti in Germania

Advertorial
Miercuri, 05 August 2020, ora 14:03
19816 citiri
3 aspecte pe care sa le ai in vedere atunci cand calatoresti in Germania
O calatorie de vacanta poate include si unele aspecte in interes profesional

Germania reprezinta o tara atractiva pentru foarte multi romani, asa ca nu putini sunt cei care s-au urcat in prima cursa de transport persoane Romania - Germania si au pornit la drum.

Cert este ca vorbim despre o tara in care iti gasesti foarte usor de munca, aici joburile fiind cu mult mai bine platite decat in Romania.

Salariul minim pe economie, in Germania, este de 9,19 de euro pe ora, in timp ce in Romania este de doar 2,68 euro. Diferenta aceasta uriasa a convins cu siguranta multi romani sa calce pragul acestei tari.

De asemenea, nu toti romanii pleaca in Germania ca sa lucreze. Sunt si multi romani care aleg sa viziteze Germania pentru potentialul sau turistic, despre care putem afirma ca este imens.

Indiferent care sunt motivele pentru care ai decis sa mergi in Germania, in acest articol iti vom prezenta 3 aspecte interesante pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand calatoresti in Germania. Sigur iti vor fi de ajutor:

Cat de mari sunt salariile in Germania?

Asa cum spuneam si mai sus si dupa cum probabil multi dintre voi stiti deja prea bine, salariile in Germania sunt mult mai mari decat la noi. Acesta reprezinta principalul motiv pentru care mai bine 750.000 de romani au ales sa lucreze acolo.

Vorbim asadar despre un salariu minim de cel putin 1.500 de euro pe luna, iar daca vorbim despre salariul mediu acesta urca pana la 2.100 de euro.

Sigur, exista domenii cu mult mai bine platite. De exemplu, in domeniul medical se castiga aproximativ 49.000 de euro pe an, acesta fiind salariul mediu pentru cei aflati la inceput de drum. Odata acumulata o cantitate mai mare de experienta, salariul poate urca chiar si pana la 400.000 de euro pe an.

Chiar si conditiile de munca sunt mult mai bune. Sunt companii care ofera pana la 30 de zile de concediu de odihna si totodata orele de lucru sunt mai putine decat la noi, in mod obisnuit.

Cat costa chiria in Germania?

Multe dintre ofertele locurilor de munca includ si cazarea, iar daca gasesti un astfel de job te poti considera norocos deoarece ai scapat de niste cheltuieli deloc mici. Totusi, ar trebui sa stii ca in Germania nu sunt foarte mari chiriile, o garsoniera fiind undeva la 350 de euro pe luna.

Preturile difera insa foarte mult in functie de oras si de zona in care se afla respectiva garsoniera, ceea ce e ceva normal totusi.

Daca vom compara costurile chiriei in Germania cu salariul putem deduce totusi ca, oricat de scumpa ar fi chiria, tot poti pune ceva deoparte in fiecare luna.

Gasesti cu usurinta un mijloc de transport Romania - Germania

Nu este deloc dificil sa gasesti o cursa libera Romania - Germania. Astfel de curse au loc saptamanal, zeci sau poate chiar sute de companii activand in acest domeniu.

Totusi, noi iti recomandam sa mergi la sigur si sa colaborezi cu Magic Trans iar astfel sigur nu vei regreta. Vei beneficia de conditii de transport excelente, siguranta si de un pret corect.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Calatorii, #job, #salariu , #idei afaceri