Afaceri de milioane de dolari de care nu a auzit nimeni

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 08:24
14275 citiri
Afaceri de milioane de dolari de care nu a auzit nimeni
Foto: revistaelemprendedor.com

Cei care s-au hotarat sa inceapa o afacere, dar nu au decis inca ce vor sa faca isi petrec zile sau saptamani intregi cautand o idee de succes. Unii le gasesc mai repede, altii mai greu, iar altii stiu ce vor sa faca inainte sa decida ca vor sa porneasca un business.

"Vreau sa fac ceva, dar nu stiu ce" si-au zis probabil multi care s-au gandit sa isi incerce norocul pe cont propriu. Acel "ceva" nu trebuie, insa, sa fie nici un produs senzational si nici o idee geniala care sa iti transforme numele in imperiu si apoi in subiect de film. Trebuie doar sa raspunda unor nevoi si sa umple un gol de pe piata.

Poti sa incepi cu ce nu gasesti tocmai tu pe piata sau cu ceva ce au nevoie apropiatii tai. Toata viata noastra se invarte in jurul produselor si al serviciilor si ne lovim de neajunsuri ale pietei in fiecare zi. Cu toate acestea, ne limitam la a intreba "de ce nu face cineva asta?".

Spiritul antreprenorial ii ajuta pe unii sa vada mai usor aceste lucruri si chiar sa caute singuri o solutie. Forbes a prezentat cateva cazuri de oameni de afaceri necunoscuti care castiga milioane de dolari din nevoile simple ale celor din jur.

Cutii de inchiriat pentru cei care se muta. Spencer Brown, un antreprenor din California, a vazut ce complicat e sa te muti si sa impachetezi toate lucrurile in cutii.

Cine nu a umblat pe la magazine sa caute zeci de cutii cu o saptamana inainte de mutare? Solutia lui a fost sa inchirieze cutii, rezolvand astfel si problema gunoiului care ramane dupa.

Cutiile Recopacks sunt aduse cu o saptamana inainte si luate inapoi la o saptamana dupa mutare. Nimeni nu mai trebuie sa caute cutii sau sa le cumpere si nici sa le lipeasca, iar acest lucru i-a adus 2,6 milioane de dolari in 2009. Brown intentioneaza acum sa isi francizeze afacerea in 38 de state americane.

Etichete pentru lucrurile copiilor. Julie Cole si alte trei mame din Canada urau cand copiii lor isi pierdeau hainele la scoala sau isi incurcau jucariile, asa ca au investit 10.000 de dolari pentru a inventa etichete care se pot pune pe orice si care rezista la orice le-ar putea supune copiii.

Ele au scos pe piata inclusiv etichete pentru pantofi si bratari cu numele copilului in caz ca acesta se pierde si au castigat astfel 4 milioane de dolari in 2009.

Ochelari pentru grasi. Rico Elmore are aproape 140 de kilograme, 1,90 metri inaltime si un cap pe masura.

Aflat in luna de miere la Las Vegas, el a probat mai mult de 300 de perechi de ochelari de soare pentru ca erau prea mici pentru capul lui. A iesit din magazin spunand ca situatia este ridicola si a decis sa se ocupe chiar el de ochelarii pentru oameni cu capul mare.

Pretul unor ochelari Fatheadz variaza intre 28 si 54 de dolari, iar incasarile lui Rico Elmore au crescut de la 700.000 in 2009 la aproape 2 milioane de dolari in acest an. Acum intentioneaza sa scoata pe piata si o gama pentru femeile cu capul mare.

Usi de toaleta cu senzor. Gale Lemrand, un proprietar de restaurant din Daytona Beach, Florida, a incercat sa rezolve in primul rand o problema de-a sa cand a inventat Sanidoor, in urma unei intalniri nefericite cu un bucatar la toaleta. Studiile au aratat ca jumatate dintre americani nu se spala pe maini dupa ce merg la toaleta, asa ca cealalta jumatate o face degeaba, pentru ca trebuie sa puna mana pe clanta.

Sanidoor are un senzor care deschide usa atunci cand mana este fluturata prin dreptul lui, iar cel care decide sa se spele pe maini ramane curat. Un astfel de dispozitiv costa 1.500 de dolari si este folosit deja de hotelurile Hyatt si Universitatea Florida. Gale Lemrand a castigat de pe urma lui 2,2 milioane de dolari in 2010.

Sperietoare de gaste. Cine si-ar fi imaginat ca o sperietoare de gaste poate sa aduca 2,5 milioane de dolari pe an. Dave Marcks din New Jersey a lucrat in anii '80 pe un teren de golf si ura gastele salbatice care isi faceau de cap printre jucatori. El a descoperit apoi ca poate sa scape de ele cu ajutorul cainilor border collie, folositi si de ciobani. El are acum o echipa de 33 de caini si a castigat aproximativ 2,5 milioane de dolari in acest an.

Abonament la ciorapi. Una dintre cele mai surprinzatoare afaceri este BlackSocks si a fost pornita in Elvetia. Samuel Liechti, fondatorul companiei, a castigat 5 milioane de dolari in 2009 doar pentru ca a trimis ciorapi si chiloti clientilor sai care si-au facut abonament sa primeasca ciorapi prin posta de cateva ori pe an. Elvetianul le si calculeaza acestora cat timp vor economisi daca nu vor mai cauta ciorapi prin magazine: 12 ore in fiecare an si trei saptamani intr-o viata.

In 2005, Samuel Liechti si-a dus afacerea cu ciorapi italienesti de bumbac sau casmir si in SUA, iar doi ani mai tarziu a inceput sa vanda abonamente si la lenjerie intima. El are acum 60.000 de clienti in 74 de tari.

Transportul animalelor. PetRelocation.com este un serviciu care le-a adus lui Kevin si Angie O'Brien patru milioane de dolari in 2010. Ei se lauda ca pot sa mute orice animal viu oriunde in lume: un caine din Seattle in Shanghai, o cartita din Africa de Sud in San Antonio sau o broasca din Elvetia in SUA.

Ei ii ajuta pe posesorii animalelor sa obtina toate actele de care au nevoie si le asigura transportul, analizele sau carantina. Investitia initiala a constat intr-o duba, reclame pe Google si o licenta de 300 de dolari de la IPATA, o asociatie internationala a celor care se ocupa cu transportul animalelor.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#idei afaceri succes, #oameni afaceri necunoscuti , #idei afaceri