Ziare.com

Bloggerul Razvan Pascu a lansat prima agentie de PR dedicata turismului

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 09:31

   

Bloggerul Razvan Pascu a lansat prima agentie de PR dedicata turismului
Bloggerul Razvan Pascu a lansat Travel Communication Romania, prima agentie de PR si Marketing dedicata exclusiv industriei turismului si ospitalitatii.

Cunoscut in mediul online ca fiind detinatorul celui mai citit blog de calatorii din Romania, Razvan Pascu s-a hotarat sa isi foloseasca experienta acumulata pentru a promova la nivel bussines cele mai bune companii din turism.

Travel Comunication Romania isi propune sa colaboreze cu jucatorii din industria turismului, care doresc sa fie vizibili publicului autohton. Agentii de turism, companii aeriene, hoteluri si chiar regiuni turistice din tara sau din afara ei, pot beneficia de serviciile noii companii.

Tanarul antreprenor intentioneaza ca, in afara reprezentarii si organizarii de evenimente, sa realizeze proiecte speciale de comunicare cu bloggeri si jurnalisti, adaptate nevoilor fiecarui partener. Portofoliul agentiei cuprinde deja cateva astfel de proiecte, realizate pentru nu mai putin de 3 agentii de turism, 3 companii aeriene si un lant hotelier international.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Daca in anii trecuti, marketingul unei afaceri din turism insemna doar participarea la targuri de specialitate si tiparirea unor cataloage cu oferte, iar PR-ul nu exista in vocabularul turismului, in anul 2013 lucrurile sunt cu mult diferite, iar marketingul unei afaceri din turism trebuie sa se adapteze.

Presa migreaza tot mai mult catre online, pe piata de print rezista doar publicatiile de calitate, Facebook-ul a ajuns un canal de comunicare extrem de important, PR-ul devine esential atat pentru companiile aeriene, cat si pentru hoteluri si agentii de turism, iar unele bloguri sunt extrem de influente.

Pentru a se adapta acestor schimbari, afacerile din turism au nevoie de o strategie de comunicare profesionista, gandita si implementata pe termen mediu si lung, de oameni cu expertiza, dar si de servicii de PR externalizate catre profesionisti", a declarat Razvan Pascu, managing partner Travel Communication Romania.

Reprezentatii companiei au observat ca online-ul a devenit hotarator in decizia cumparatorilor din turism, 62% dintre acestia documentandu-se chiar in acest mod inainte de a lua o decizie.

Mai mult chiar, 10% dintre consumatori par sa-si fi schimbat agentul de turism in urma impresiilor citite pe bloguri, in timp ce 52% si-au schimbat destinatiile dupa o documentare virtuala. In acest context, Razvan Pascu a sesizat necesitatea infiintarii unei companii care sa promoveze cu succes jucatorii din turism si sa ii ajute a se remarca in mediul cu cea mai mare vizibilitate.

Noul manager al Travel Comunication Romania lucreaza din anul 2007 pentru divizia Asigurari si Pensii ING, este consultant pentru companii aeriene si agentii de turism din tara si strainatate, dar si un calator neobosit care imparte, interactiv uneori, impresii turistice cu cititorii blogului sau.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3027 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor