Brandingul produselor traditionale: De ce pepenii de Dabuleni sunt mai buni

Luni, 17 Martie 2014, ora 18:14
1370 citiri
Brandingul produselor traditionale: De ce pepenii de Dabuleni sunt mai buni

Romanii, si nu numai, cumpara dupa brand, fie ca este un brand caruia i s-a facut reclama, fie ca au auzit de el de la cunoscuti. Chiar si atunci cand este un brand de hipermarket, daca este sustinut de compania mama, acesta reprezinta un factor de incredere pentru consumator.

Dar ce faci cand incerci sa vinzi pe o piata in care brandingul este la inceput, din necunoastere cel mai adesea, chiar daca cel mai invocat argument este lipsa banilor?

Sa luam exemplul agricultorilor care investesc in teren, utilaje etc, care au produse exceptionale de cele mai multe ori, poate chiar eco, dar care vand in piata, fara sa mai incerce si alte posibilitati.

Sa zicem ca ai o livada de mere la Campulung Muscel, soi ionatan, copaci nestropiti, fertilizare naturala etc. Ai un an bun, conditii meteorologice favorabile si, prin urmare, productie buna, spre foarte buna.

Te duci cu merele in piata. Aici evident te lovesti de importuri, de cele mai multe ori la preturi mai bune per kg decat produsul tau. Ce faci? Odata ajuns aici nu prea mai ai multe optiuni, asa ca ajungi sa scazi pretul.

Citeste mai multe despre Brandingul produselor traditionale. De ce pepenii de Dabuleni sunt mai buni pe Business24

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#oana voicu, #branding romania , #idei afaceri