Cine are masina personala in Bucuresti poate sa castige bani in plus conducand cu Uber

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 09:00
4058 citiri
Cine are masina personala in Bucuresti poate sa castige bani in plus conducand cu Uber

Ce este Uber?

Uber este o companie de tehnologie ce conecteaza utilizatorii cu soferii parteneri printr-o simpla apasare de buton.

UberX, serviciul pilot lansat acum cateva luni in Bucuresti, este o platforma de ridesharing peer-to-peer.

Un sofer uberX poate fi un prieten, un coleg sau o ruda - practic orice persoana care vrea sa imparta costurile de intretinere a unei masini contra unui comision de 20% din totalul cursei.

Ridesharing-ul, sau asa zisa "economie colaborativa", ii permite cetateanului de rand sa isi foloseasca un bun personal, in acest caz autovehiculul, pentru a-si acoperi costul achizitionarii si intretinerii lui, asa cum de exemplu poate sa faca cu imobilul sau.

Cine poate deveni sofer Uber?

Oricine are un automobil personal de fabricatie minim din anul 2005, in stare buna, detine permis de conducere categoria B, are cazier auto si judiciar curate si obtine aprobarea din partea companiei Uber Romania.

Dupa ce devii sofer partener Uber, poti incepe sa preiei comenzi direct din aplicatie numai cand doresti, apasand un buton, iar banii iti intra automat in cont saptamanal. Totul este simplu si rapid.

Este legal Uber in Romania?

Da - pentru ca serviciul de ridesharing nu este reglementat in forma actuala in Romania, dar Uber discuta cu autoritatile locale si guvernamentale pentru a reglementa acest serviciu de ridesharing ce este diferit ca structura de activitatile comerciale ale soferilor profesionisti.

Care ar fi avantajele de a fi sofer Uber?

1. Muncesti cand doresti si esti platit saptamanal. La propriu! Cand doresti sa faci curse, apesi un buton si gata! Nu conteaza daca te trezesti tarziu sau daca iti place viata de noapte. Uber te lasa sa dormi cat vrei, iti faci singur programul dupa cum doresti.

2. Vei incasa banii saptamanal. Adica totul este foarte simplu, nu tranzactionezi bani cash, nu trebuie sa dai rest, toti banii se vireaza automat in cont.

3. Muncesti cat de mult sau cat de putin vrei, esti propriul tau sef. Adica daca vrei niste bani in plus, nicio problema: ca sofer partener Uber lucrezi cate ore doresti. Daca ai altceva de facut, treaba ta, nu-ti face nimeni programul.

Si totusi cine conduce cu Uber in Bucuresti?

Iata cativa din soferii Uber si ce spun ei despre aceasta experienta:

Eugen (64 ani, pensionar): "Pentru mine a inseamnat (Uber) o noua viata. Dupa ce iesi la pensie, deja devii un fel de 'rebut' al societatii, pentru ca nu mai poti contribui activ la nimic. Mergeam la piata, ma uitam la televizor si jucam table in parc. Acum ma scol dimineata cand e racoare si conduc cu Uber cateva ore. Cu banii primiti le cumpar cadouri la cei 3 nepoti. Vad multi tineri, vorbesc cu eisi ii duc in ritmul meu mai incet, in siguranta, la destinatia dorita. A durat ceva pana am invatat aplicatia, si card a trebuit sa imi fac. Dar domnii de la Uber m-au ajutat pas cu pas si acum stiu si eu despre ce e vorba cu tehnologia asta".

Mihai (24 ani, student la ASE): "Pentru mine Uber inseamnao super socializare. Nefiind din Bucuresti am reusit sa imi formez un grup de prieteni. De asemenea din veniturile Uber ma intretin singur in Bucuresti, parintii neputand sa ma sustina financiar".

Doru (48 ani, functionar public): "Uber inseamna un sistem nou, adaptat noii tehnologii disponibile. Alta mentalitate, alte reguli, flexibilitate si adaptabilitate. Sunt foarte multumit de sprijinul acordat de echipa locala - nu am primit pana acum raspunsul 'nu se poate' ci 'nu e nici o problema, rezolvam'".

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Uber sofer Bucuresti, #venituri Uber sofer, #masina Uber Bucuresti , #idei afaceri