Cum sa faci un ban in plus pe timp de criza

Duminica, 04 Iulie 2010, ora 08:07
9396 citiri
Cum sa faci un ban in plus pe timp de criza

E clar, vin vremuri grele pentru majoritatea romanilor iar fostul ministru de Finante Daniel Daianu ne avertiza sambata, intr-o emisiune de televiziune, ca toate cifrele arata ca anii urmatori vor fi si mai dificili din punct de vedere economic, atat pentru Romania cat si pentru intreaga Europa. Ce ne facem?

Sa ne plangem de mila e cel mai la indemana. Dar nu ar fi mai intelept sa ne cautam o sursa suplimentara de venit?

Nu, nu ne referim strict la un al doilea job. In conditiile in care somajul este si asa destul de ridicat, iar zeci de mii de bugetari isi fac bagajele si se pregatesc sa se aseze la cozile din agentiile pentru forta de munca, ar parea neserios.

Ne gandim insa la alte posibilitati de a castiga un ban in plus (in mod cinstit evident si platind taxele de rigoare) pentru cei de la oras, care nu au posibilitatea de a cultiva o bucata de pamant sau de a creste un animal in plus in curtea casei.

Iata cateva idei, dar cu siguranta veti gasi si altele:

O camera in plus

Cine nu se lacomeste, poate obtine un venit suplimentar inchiriind una din camerele locuintei sale. Clienti? Un elev de liceu, o studenta sau un tanar venit din provincie pentru a-si gasi un job si a-si construi o cariera de vis la oras.

Pe de alta parte, in cazul in care spatiul locuintei permite, camera poate fi introdusa in circuitul turistic, de vacanta sau de afaceri. Exista numerosi oameni politici sau de afaceri care sunt obligati sa se deplaseze in delegatii si care si-ar dori sa reduca cheltuielile cu deplasarile stand in alta parte decat la hotel. Cautati pe Internet firmele care se ocupa cu asa ceva, totul este sa va hotarati.

Un garaj de inchiriat

Pare incomod, inconfortabil, dar ideea nu este rea. Exista proprietari de masini de lux care stau la bloc si care ar prefera sa le parcheze la adapost, ferite de soarele arzator sau sa nu mai dea zapada in fiecare dimineata, iarna, de pe ele. Puteti sa o faceti dumneavoastra, lasandu-va masina proprie in fata casei si permitand altcuiva, contra cost, sa va inchirieze garajul.

Figurant, la propriu

Numarul show-urilor tv de divertisment a crescut foarte mult, odata cu inmultirea numarului de posturi de televiziune. Nu exista post romanesc pe care sa nu vezi macar una, daca nu doua-trei, emisiuni in care persoane de diverse varste aplauda, danseaza sau rad la comanda regizorului de platou. Si pentru reclame sau filme (din ce in ce mai premiate peste hotare) se cauta figuranti.

Asa ca, puteti incerca sa va inregistrati la zecile de firme care se gasesc pe Internet si care se ocupa cu recrutarea de figuranti. Cine stie, poate veti ajunge nu numai sa castigati cativa banuti in plus, dar sa va si vada vecinii si rudele la televizor.

Baby-sitter de vara

Nu toti copiii de la oras au bunici sau rude la tara, unde sa se racoreasca pe perioada vacantei de vara. In plus, multi parinti si-ar dori ca cei mici sa profite de faptul ca locuiesc intr-un oras ceva mai mare si ar vrea ca ei sa profite de timpul liber si sa viziteze muzeele sau parcurile, sa mearga la spectacole sau sa practice diverse sporturi, cum ar fi inotul, tenisul sau dansurile sportive. Dar cine sa ii duca?

Iata o buna oportunitate de a castiga un ban in plus, in cazul in care propriul program de lucru va permite sau sunteti pensionar. Daca sunteti o persoana serioasa, responsabila si daca iubiti copiii, cu siguranta veti gasi un micut inchis in casa, la etajul sapte, care abia asteapta sa mearga la bazin si sa isi faca noi prieteni in parc. Doar ca nu are de mana cui sa iasa din casa ...

Pet-sitter permanent

Exista si numeroase familii cu dare de mana care iubesc animalele, dar care nu au timp sa se ocupe de ele pe cat de bine si-ar dori din cauza programului extrem de aglomerat. In cazul in care va sunt dragi animalele si va place sa le ingrijiti si sa iesiti cu ele la plimbare, nu stati pe ganduri. Veti imbina utilul cu placutul.

Reprezentant vanzari

Iti place sa faci shopping? Esti pasionata de cosmetice sau bijuterii? Atunci nu ezita sa te inscrii pe listele marilor firme care cauta reprezentanti de vanzari. Produse noi, de calitate, socializare cat cuprinde, iata doar cateva dintre avantajele unei asemenea colaborari, in afara castigului suplimentar, bineinteles. Firmele se gasesc cu usurinta pe Internet, totul este sa fii interesata si sa le cauti.

Meditatii la ... romana

Nu pentru elevi, evident, ci pentru copiii strainilor care traiesc in Romania. Totul este sa stii engleza sau franceza, ca sa poti sa te intelegi cu ei. Daca ai rabdare si iubesti copiii, poti petrece momente placute si poti invata multe din cultura si civilizatia altei tari.

Fa-ti blog sau site

Poti demara cu usurinta o afacere online. Avantajele sunt foarte mari: lucrezi de acasa, din fotoliu, iar castigurile sunt direct proportionale cu interesul si munca pe care o depui. In plus, resursele financiare sunt minime sau egale cu zero, iar timpul de obtinere a profitului este relativ scurt.

Poti castiga bani chiar daca nu ai studii de specialitate, din afiliere, cliks sau jocuri. Cat? De la cateva sute de mii de lei vechi pana la cateva mii de dolari. Depinde insa de mai multi factori: munca depusa, informatiile pe care le detii, intuitia, norocul, inspiratia. In mare totul se invarte in jurul reclamei pe care o poti posta pe site-ul tau. Nu e greu, intra pe net, invata ce trebuie sa faci si cum sa te descurci. Nu depinde decat de tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#venituri suplimentare, #idei afaceri, #castig, #bani plus, #inchirieri , #idei afaceri