Ziare.com

Idei de afaceri: Cum poti face bani din cresterea caprelor

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 08:45

   

Idei de afaceri: Cum poti face bani din cresterea caprelor
Laptele de capra, numit de Hippocrate "lichid miraculos si esenta vindecatoare", are nenumarate beneficii si o compozitie asemanatoare laptelui matern. Capra produce o cantitate de lapte de 8-20 ori mai mare decat propria sa greutate corporala.

In plus, aceasta are o prolificitate de exceptie, 3-4 iezisori de 2 ori pe an, si o longevitate biologica de pana la 10-12 ani. De la capra poti valorifica totul incepand cu laptele, blana si pana la carne.

Daca ai un mic teren si iti plac caprele, afla ca investitia nu este deloc mare. De altfel, poti incepe cu cateva capete si, avand in vedere prolificitatea acestora, in doi ani te poti lauda cu o mica ferma.

Sirul beneficiilor nu se opreste aici. O capra produce, in medie, de trei ori mai mult lapte decat o oaie consumand, de fapt, aceeasi cantitate de hrana. Caprele au o buna capacitate de adaptare si suporta cu usurinta temperaturile ridicate.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Calculul orientativ de rentabilitate a afacerii cu capre, de la o ferma cu 70 de capre de muls din rasa Carpatina (rasa autohtona) arata astfel:

● Venituri din valorificarea branzei - 1.260.000 lei.
In functie de sezonul de mulgere, pentru un kg de branza telemea sunt necesari 5-6 litri de lapte. Astfel, luam in calcul o cantitate medie de lapte pe care o poate da o Carpatina, de 600 de litri anual, in perioada de lactatie si rezulta 100-120 kg de branza de la fiecare capra.
100 - 120 kg x 70 capre = 7.000 - 8.400 kg de branza
8.400 kg x 150 lei/kg = 1.260.000 lei

● Venituri din vanzarea iezilor - 156.000 lei
Luam in calcul vanzarea a 120 de iezi rezultati de la cele 70 de capre, ajunsi la 10 kg fiecare (o cifra medie).
9 kg x 130 lei/kg x 120 iezi = 156.000 lei
Total venituri anuale = 1.416.000 lei. Citeste mai multe despre Cum poti face bani din cresterea caprelor pe ideideafaceri.ro.
Citeste mai multe despre crestere capre idei afaceri bani capre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 43144 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dus cu pluta autorul

unde a vazut autorul sa se vanda kilogramul de branza de capra cu 150 lei(1.500.000 lei vechi) sau kilogramul de carne de ied cu 130 lei(1.300.000 lei vechi)
si interesanta tare e capra care fata de 2 ori pe an cate 3-4 iezi si in plus mai da si 600 kg de lapte pe an

 

dus rau cu pluta

:)

Autorul articolului

Autorul articolului trebue trimis cu caprele la pascut la propriu poate asa va invata ceva.
Capra este animalul saracului orice om de la tara poate creste o capra chiar daca nu are pamant,cel mai greu este sa te obisnuiesti cu mirosul acestui animal si cu hiperactivitatea lui(iedul sare masa,capra sare casa).

ceea ce cred eu

este ca autorul acestui articol.a stat prea mult in pozitia capra

Realitate

La marginea municipiului Oradea, o famile de tarani cresteu capre. Avea 13 capre pe lactatie. Asteptand un autobuz am intrebat pe femeia(proprietareasa) ce umbla cu ele la hranit, ca nu-si face probleme cu vanzarea zilnica a laptelui pe la piata.
Femeia mi-a raspuns ca nu, fiindca nu merge la piata cu el ci vin clientii la ea acasa dupa el si ca spitalul de copii i-l cumpara in totalitate.

Nimenea nu le-a dat o ,,IDEIE DE AFACERE,,. Nimenea nu le-a calculat veniturile. Feleia i-si platea impozitul pe animal, asigurarea si i-si platea pasunatul.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor