Idei de afaceri familiale, rentabile si usor de implementat

Advertorial
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 12:34
10047 citiri
Idei de afaceri familiale, rentabile si usor de implementat
afaceri familiale FOTO: Shutterstock.com/DraganaGordic

A fi in pas cu vremurile inseamna inclusiv capacitatea de a te adapta din punct de vedere economic, iar una dintre solutiile care pot aduce beneficii rapide si care se pot dezvolta gradual sunt afacerile familiale. Pornirea unui astfel de business depinde de abilitatile pe care le ai, de bugetul care poate fi investit si de spatiu. La acestea se mai adauga experienta intr-un anume domeniu, dar si o strategie pe termen scurt, mediu si lung, care sa faca din investitia initala, una de succes pe termen lung.

Sunt multe afaceri de familie care pot fi demarate cu un buget mic si mediu, dar cu foarte mult efort si entuziasm, pot duce la rezultate excelente, asa cum sunt si cele despre care vorbim in cele ce urmeaza.

Sere incalzite

Este genul de afacere de familie perfecta, atata vreme cat exista o suprafata de teren de dimensiune optima care sa contribuie la eficientizarea activitatii. Serele incalzite permit obtinerea de trufandale, a culturilor duble sau chiar triple, foarte eficiente. Dincolo de amenajarea efectiva a serelor, cel mai important aspect este cel al sursei de caldura care sa mentina temperatura optima in interior, iar una dintre cele mai eficiente si rentabile solutii o reprezinta cazane abur. Acestea pot furniza abur sub presiune, care poate fi folosit ca agent termic eficient in interiorul serelor, dar va fi si o sursa economica de incalzire a locuintelor. Aceste generatoare de abur au un randament termic ridicat, fiabilitate si durata de exploatare ridicata, sarcini termice si emisii reduse de noxe.

Serele incalzite produc recolte bogate, constante si sunt usor de intretinut, fiind genul de afacere care aduce beneficii financiare constante, cu atat mai mult cu cat fructele si legumele autohtone (de la capsuni la rosii) sunt preferate de consumatori.

Covrigarie

Se spune ca aspectul placut al produselor vinde. In cazul covrigilor, cea mai buna reclama o face mirosul. Covrigaria este genul de afacere care se poate pune pe picioare rapid si care ramane rentabila. Un alt avantaj este simplitatea procesului tehnologic care poate fi foarte usor realizat de o familie. Covrigii sunt o marfa usor vandabila si se pot comercializa tot anul. Mirosul apetisant al covrigilor calzi le face reclama gratuita, iar daca covrigaria este amplasata intr-un loc cu trafic, succesul este garantat. Mai merita spus ca o covrigarie poate vine de la 1000 la 5000 de covrigi pe zi, in functie de capacitate si de cat de intens este circulat locul unde este amplasata.

Crescatorie de prepelite

Adaptarea la tendintele generale este una din conditiile unei afaceri de succes, iar crescatoria de prepelite asta face. Interesul constant pe care il manifesta oamenii din ce in ce mai intens, pentru o alimentatie sanatoasa, au facut din ouale de prepelita, dar si din carnea acestora alimente foarte cautate.

O afacere care sa aiba ca obiectiv cresterea si vanzarea oualor si a carnii de prepelita poate evolua pe masura ce se dezvolta o piata de desfacere. Foarte cautate, ouale de prepelita se vand usor, iar prepelitele sunt foarte productive. Se poate incepe cu doar cateva prepelite, pentru ca, practic, de la 20 de exemplare in sus, costurile pentru intretinerea acestora sunt complet amortizate din vanzarea oualor si pot deja sa aduca profit. Nu trebuie omis faptul ca nu doar carnea si ouale sunt apreciate, ci si penele.

Cresterea albinelor

Desi este o afacere foarte profitabila, care nu necesita investitii foarte mari, cresterea albinelor are foarte multe secrete si poate fi practicata, cu real succes, de cunoscatori. Totusi, nu este foarte complicat sa amenajezi o prisaca, iar pe masura ce se obtin venituri din vanzarea mierii de albine, aceasta se poate dezvolta.

Beneficiile sunt si mai mari daca mierea este certificata ecologic. Chiar daca poate parea mai complicat, o astfel de afacere cu miere ecologica se poate pune pe picioare relativ repede si va aduce avantaje nu doar producatorului, ci si mediului. In cazul crescatorilor de albine trebuie luat in calcul si suportul oferit de UE, care a implementat mai multe programe si politici de sprijin, foarte avantajoase pentru producatorii de miere, indiferent de numarul de familii de albine pe care acestia il detin.

Sapun de casa

Revenirea la traditii este incurajata, dar si foarte necesara. Una dintre traditiile care pot sa devina o afacere de succes, extrem de simplu de realizat, este cea de fabricare a sapunului de casa. Acesta este genul de afacere care nu are nevoie de investitii, materia prima pentru fabricarea sapunului fiind usor de procurat, mai ales in mediul rural. Prepararea sapunului este foarte simpla si adaugarea de esente, plante sau extracte naturale il poate face extrem de apreciat si, in consecinta, cautat.

Probabil ca singura dificultate o constituie comercializarea, dar daca acesta este calitativ, clientii nu vor intarzia sa apara.

O afacere de familie se creste incet, dar cu ambitie si efort poate oferi un randament financiar foarte bun care sa acopere pe deplin toate nevoile familiei si sa aduca profituri importante.

Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
În vreme de sărăcire accelerată, de turbulențe și de imprevizibilitate economică, există și certitudini: prosperitatea covrigăriilor. Un cunoscut lanț de brutării, care...
Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
Familia Becali pregătește o super-afacere: investiții masive în energia „verde". Practic, este vorba despre un proiect ce atrage atenția nu doar prin acționariat, ci și prin dimensiuni,...
#afaceri, #afaceri de familie, #idei de afaceri , #idei afaceri
Comentarii
  1. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  2. Aerul condiționat arde la buzunare. Cu cât crește factura la energie în zilele caniculare
  3. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  6. Samsung Galaxy Buds 3. Totul despre design-ul controversat al căștilor și data de lansare
  7. TikTok lansează Whee: O nouă aplicație de social media pentru partajarea fotografiilor
  8. Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
  9. Samsung lansează Galaxy Book4 Edge, primul laptop Copilot+. Ce știe să facă
  10. MediaTek dezvoltă un cip pentru PC-uri cu Windows: O nouă provocare pentru Qualcomm, Intel și AMD