In Suedia se deschide un hotel in copaci

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 17:59
1750 citiri
In Suedia se deschide un hotel in copaci
Foto: Reuters

Un nou concept hotelier care va fi inaugurat intr-un sat izolat din nordul Suediei isi propune sa transforme casele din copaci intr-o destinatie turistica de clasa mondiala.

"Treehotel" se afla la Harads, la aproape 60 de kilometri sud de Cercul Polar. Hotelul va fi inaugurat pe 17 iulie si cuprinde patru camere: Cabina, Conul Albastru, Cuibul si Cubul cu Oglinzi, conform Reuters.

In octombrie vor fi deschise doua alte spatii, Camera OZN si Camera cu Perspectiva.

"Ne propunem sa construim 24 de camere create de 24 de arhitecti diferiti, in cinci ani", a spus Kent Lindvall, care a fondat Treehotel alaturi de sotia sa Britta. El a tinut sa remarce una dintre camerele hotelului: "Cubul cu Oglinzi, atasat de un singur copac, este o constructie unica in lume. Se va integra natural in padure".

"Este o padure virgina si o vom pastra astfel. De aceea am decis sa nu oferim plimbari cu snowmobile-ul. In schimb vom organiza drumetii, si speram sa vedem un elan, un ren sau, daca suntem norocosi, un urs", a afirmat ghidul turistic Anette Selberg.

O vizita la Treehotel nu va fi insa ieftina, costand 4200 de coroane suedeze, echivalentul a 555 de dolari, pentru doua persoane, daca turistii aleg Cubul cu Oglinzi, destinat sa gazduiasca pana la patru oaspeti.

Turistii europeni, dar si cei din Australia si Noua Zeelanda si-au exprimat deja intentia de a vizita hotelul suedez, potrivit proprietarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#idei afaceri, #hotel copaci Suedia, #destinatii turistice Suedia , #idei afaceri