Motive pentru a-ti incepe propria afacere

Luni, 11 Iulie 2011, ora 07:49
3206 citiri
Motive pentru a-ti incepe propria afacere
Foto: Arhiva

Cu toate ca a incepe propria afacere poate insemna un numar mare de provocari aproape imposibil de rezolvat si un numar la fel de mare de riscuri pe care ti le asumi, sunt si multe beneficii.

Sa detii propria ta afacere poate insemna sa ai o foarte mare libertate pe care altfel - lucrand pentru altcineva - nu o poti avea.

Mai jos trecem in revista cateva motive pentru care te-ai putea gandi sa iti deschizi propria afacere.

Potential de castiguri nelimitate

Cand lucrezi pentru cineva, castigurile tale sunt, de obicei, limitate de o structura salariala a firmei. In plus, orice venit in plus, orice marire depinde de conducere. In cazul in care ai propria ta afacere, tot profitul tau devine venitul tau. Castigurile depind proportional de cata munca esti dispus sa faci, de creativitatea pe care esti capabil sa o folosesti pentru a-ti dezvolta si promova afacerea, serviciul oferit sau ideea.

Nu toate afacerile mici devin profitabile - este un risc pe care ni-l asumam de la inceput. Insa, daca stii sa iti faci afacerea sa mearga si sa aiba profit, niciodata nu vei mai fi limitat la un salariu decis de un angajator.

Siguranta locului de munca

In cazul in care lucrezi pentru o companie, exista mereu riscul ca aceasta sa dea faliment, sa faca restructurari, sa nu mai aiba nevoie de serviciile tale si, astfel, sa te trezesti pe drumuri, fara slujba. Chiar daca si propria afacere poate trece prin aceeasi criza economica prin care trec toate sau poate avea, uneori, de suferit din alte motive, atat timp cat totul decurge bine, nu mai trebuie sa iti faci griji ca vei fi disponibilizat sau dat afara.

Orar de lucru flexibil

Esti sef si esti seful tau. Asa ca poti sa iti faci un program flexibil, sa vii la serviciu intr-un interval orar hotarat de tine sau atunci cand ai treburi urgente de rezolvat si este nevoie de tine. Poti lucra noaptea, daca iti doresti, sau poti sa iti rezolvi toate problemele personale in timpul zilei. Vei avea mai mult timp pentru tine si iti vei petrece exact atat de mult timp cat este nevoie ca totul sa mearga bine. Iti stabilesti orarul de munca in functie de necesitati, in timpul pe care il doresti tu, fara sa fii presat de un program fix 9-18.

Controlul carierei

Deoarece esti la conducerea companiei, nu trebuie sa te mai stresezi ca trebuie sa iti impresionezi mereu superiorii pentru a te pastra sau pentru a te promova. Fara acest stres, poti sa te concentrezi pe afacerea ta si pe dezvoltarea ei benefica si, desigur, iti controlezi evolutia carierei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#afacere, #afaceri idei, #afaceri succes , #idei afaceri