Reteta trasnita de afaceri: "Hotelul spatial" cu spa-uri fara gravitatie

Duminica, 26 Mai 2013, ora 09:00
3421 citiri
Reteta trasnita de afaceri: "Hotelul spatial" cu spa-uri fara gravitatie
Foto: The Telegraph

Oficialii din Barcelona au ramas inmarmuriti cand au auzit de planurile unui arhitect de a construi un imens "hotel spatial", dotat chiar si cu spa-uri fara gravitatie, in care turistii pot levita.

Arhitectul spaniol Erik Morvan a proiectat un hotel smuls parca din viitor, pe care planuieste sa il construiasca pe o insula artificiala amenajata langa coasta Barcelonei, relateaza Dezeen.com.

Morvan sustine ca hotelul este destinat celor care "si-ar dori sa calatoreasca in spatiu". El le ofera alta varianta - un hotel de 1,5 miliarde de euro, cu peste 2.000 de apartamente si cu "mall spatial" deschis non-stop.

Cel mai inalt hotel din lume, inaugurat in Dubai

De asemenea, edificiul mai pune la dispozitia oaspetilor o zona de distractii cu numeroase parcuri, piscine si plaje. Un alt aspect revolutionar al proiectului este reprezentat de ferestre. Turistii nu vor vedea peisajele Barcelonei, ci niste peisaje spatiale, ca si cum ar fi in mijlocul unei galaxii. Desigur, acest sistem poate fi dezactivat si activat inapoi de cate ori se doreste, printr-o simpla apasare de buton.

Tarifele de cazare se estimeaza ca se vor incadra intre 300 de euro si 1.500 de euro pe noapte. De asemenea, vor exista si abonamente pe termen lung, cu care turistii pot beneficia de o saptamana de cazare pe an, timp de mai multi ani. Pretul unui astfel de pachet porneste de la 20.000 de euro.

In plus, investitorii vor scoate la vanzare si niste vile de lux de sase etaje, dotate cu piscina, heliport si parcare pentru iaht. Acestea vor costa aproximativ 70 de milioane de euro.

Dezvoltatorul proiectului, compania americana Mobilona, a depus, saptamana trecuta, o cerere de avizare la administratia locala, insa primarul Xavier Trias a avut cateva obiectii.

Hotelul care le ofera clientilor ocazia de a experimenta traiul de om al strazii

"Nu intentionam sa transformam Barcelona intr-un spectacol". Acesta a afirmat ca planurile investitorului nu sunt in concordanta cu viziunea lui asupra orasului. "Nici nu avem nevoie si nici nu ne dorim astfel de proiecte. Suntem un oras al culturii, al cunoasterii, al creativitatii si al inovatiei, iar proiectul nostru de a dezvolta orasul se indreapta in alta directie", a precizat Trias.

De asemenea, un reprezentant al Departamentului de Urbanism a declarat, pentru publicatia britanica The Telegraph, ca proiectul nu i se pare oportun. "Este mai degraba potrivit pentru Dubai. Orice plan de progres al Barcelonei trebuie sa respecte modelul actual al orasului", a mentionat acesta.

Un hotel subacvatic de cinci stele se construieste in Fiji (Galerie foto)

In ciuda afirmatiilor autoritatilor locale, directorul Mobilona, Jerome Bottari, sustine ca este increzator ca "hotelul spatial" va fi construit pana la urma si ca va deveni o destinatie populara. Totodata, acesta a dezvaluit noi planuri pentru proiecte similare in Hong Kong si Los Angeles.

"Mobilona creeaza imbinarea perfecta dintre design si tehnologie pentru a reconstrui absolut orice loc de pe pamant sau din Univers. Clientii hotelului se vor bucura de peisaje din cele mai indepartate galaxii", a spus Bottari.

Daca proiectul va fi aprobat, edificiul va deveni cel mai inalt hotel din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#hotel spatial Barcelona, #hotel spatial Spania, #spa zero gravitatie hotel, #spa zero gravitatie Barcelona , #idei afaceri
Comentarii
Poza badea_cartan
badea_cartan
rank 5
Si uite-asa pot ei face economie de... ventilator!