Asociatia Oamenilor de Afaceri: Nu se puteau depune 600 de dosare in 5 secunde

Vineri, 30 August 2013, ora 19:38
1854 citiri
Asociatia Oamenilor de Afaceri: Nu se puteau depune 600 de dosare in 5 secunde
Foto: Ziarul Financiar

Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan, a afirmat ca procesul de inscriere la programul ajutoarelor de stat pentru IMM-uri, "Minimis", a fost discutabil si ca trebuie inceputa o ancheta.

Acesta a subliniat ca sistemul folosit de Ministerul Finantelor pentru trierea inscrierilor, si anume primul venit, primul servit, nu este corect, potrivit Realitatea TV.

"Nu se puteau depune in 5 secunde 600 dosare decat daca acestea erau deja completate si au fost varsate. Sigur a fost ceva cel putin discutabil. Din punct de vedere al tehnicii, nu e posibil sa se fi produs 600 aplicatii in 5 secunde. Dupa 5 minute, se declarasera si castigatorii, deja se adjudecasera", a acuzat Parvan.

Firme apropiate baronilor locali, printre castigatorii programului "Minimis"

El a mai spus ca IP-urile celor care au aplicat ar trebui verificate, pentru a se stabili cine s-a inscris corect si cine nu. "Trebuie sa vedem si de unde a fost luat sistemul informatizat, cat s-a platit pe el", a precizat Parvan.

"Programul Minimis e singura forma de stimulare, politica e la plezneala", a adaugat acesta, acuzand lipsa de sustinere a IMM-urilor din partea Guvernului si avertizand ca, astfel, nu vor fi nici locuri de munca, nici dezvoltare durabila.

Procesul de inscriere programul "Minimis" va fi reluat, dupa ce au fost semnalate mai multe probleme in sistemul online de inscriere. Mii de firme care au incercat sa-si inscrie proiectele cu ajutorul aplicatiei online puse la dispozitie de minister nu au reusit sa acceseze formularele. In schimb, la numai cateva minute de la deschiderea sesiunii de inscriere, a si aparut o lista cu firme deja selectate.

Scandal la Finante: Cand va fi organizata o noua procedura pentru minimis

Lista finala a proiectelor admise a fost publicata dupa doar 25 de minute. Ea cuprinde 714 proiecte inregistrate, din care 644 au fost admise. Sesiunea de inregistrare a inceput la 8:30 si trebuia finalizata la ora 17.00, conform programului initial. Programul "Minimis" se adreseaza firmelor mici si mijlocii care vor sa obtina fonduri de pana la 200.000 de euro de la stat.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....