Ziare.com

IMM-urile clujene si bihorene au cautat solutii de dezvoltare

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 20:44

   

IMM-urile clujene si bihorene au cautat solutii de dezvoltare
Mai multi experti s-au adunat miercuri si joi, la Cluj si Oradea, pentru a gasi solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor, in cadrul unei conferinte organizate de BTL Design impreuna cu grupul de presa Agora.

In deschiderea evenimentelor, Dorel Cotet, director CEC Bank Cluj, si Dan Gabriel Maier, director CEC Bank Oradea, au vorbit despre produsele de creditare CEC Bank pentru IMM-uri.

In continuare, Ioana Danil, reprezentant al Fondului Local de Garantare a Creditului Rural, a subliniat ca "pentru cofinantarea beneficiarilor publici ai FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala - n.red.), fondul acopera cheltuielile eligibile si neeligibile pentru realizarea proiectelor din cadrul masurii 322, iar pentru realizarea obiectivelor de investitii cofinantate prin FEADR, FEP (Fondul European pentru Pescuit - n.red.) sau realizarea productiei sau constituirea stocurilor necesare pana la noua recolta, fondul ofera pana la 2.500.000 euro".

Razvan Persa, consilier programe la Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Cluj, si Cristian Ratiu, consilier OTIMMC, au prezentat o serie de programe pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

In cea de-a doua parte a evenimentului, Mariana Man, sef serviciu la Directia Generala a Finantelor Publice Cluj, si Ioan Druta, sef serviciu DGFP Bihor, au adus in discutie noutatile fiscale aplicabile incepand cu anul 2011.

Radu Bozocea, manager Agentia de Proprietate Industriala ARIANA, a subliniat importanta protejarii marcii pentru a interzice tertilor utilizarea acesteia fara consimtamantul titularului si pentru a proteja investitiile in promovarea produselor.

Teodor Cimpoesu, managing director Kaspersky Lab, a sustinut ca "securitatea este un proces, nu un produs. Adoptarea de noi tehnologii este urmata si de cresterea potentialului de criminalitate informatica".

Asiraf Pandele, Sales Account Manager Softline International, a discutat despre solutii de nivel enterprise pentru eficientizarea companiilor mici si mijlocii, iar subiectul asigurarilor pentru acestea a fost dezbatut de catre Geana Matei, reprezentant Uniqua Asigurari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1364 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Implicare, domnilor, implicare .

Incurajati formarea dwe IMM pe prosductie si sprijiniti-le, caci este mediul in care se poate prospera.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor