MFP declanseaza o investigatie in scandalul ajutoarelor de minimis

Miercuri, 28 August 2013, ora 18:58
2014 citiri
MFP declanseaza o investigatie in scandalul ajutoarelor de minimis
Foto: Arhiva

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au precizat, miercuri, ca vor declansa o investigatie a scandului in care mai multe firme acuza institutia de frauda, deoarece nu au reusit sa isi inregistreze proiectele pentru acordarea ajutoarelor de minimis.

Astfel, MFP a precizat ca in urma investigatiilor preliminare declansate de Ministerul Finantelor Publice si a datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si de autoritatile competente din domeniul sigurantei IT, care au participat la monitorizarea intregii proceduri de inregistrare online a cererilor, a rezultat ca:

- La 8.30 serverele Ministerului Finantelor Publice au inregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicatiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis;

- In intervalul 8.30-8.36, 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicata schemei de minimis

- Dintre acestea, 3.164 de persoane completau formularul in intervalul 8.30-8.36

- 714 persoane, dintre cele 3.164, au trimis formularul completat primind recipisa de inregistrare, eliberata automat de sistem. Din totalul de 714 solicitari transmise, un numar de 644 de solicitari a fost admis, restul fiind respinse intrucat fie depaseau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza inregistrarilor multiple ale aceleasi intreprinderi (acelasi CUI)

- 2.450 de persoane care completau formularul nu au finalizat procedura de transmitere a cererii pana la epuizarea plafonului de 500 milioane lei.

"Avand in vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depasit numarul de 20.225 de utilizatori, in acest interval, nu au putut accesa pagina de internet intrucat limita tehnica a echipamentelor IT fusese deja atinsa", se arata in informarea publicata pe site-ul Ministerului.

MFP a mai precizat ca la sfarsitul investigatiei vor informa opinia publica cu privire la rezultatele finale ale acesteia.

Mai multe firme au contactat redactia Ziare.com pentru a semnala ca sesiunea de inregistrari, desfasurata miercuri dimineata, a durat doar 5 minute si ca in tot acest timp, site-ul ministerului nu a fost functional sau le-a aparut o eroare atunci cand au dorit sa trimita aplicatia.

Scandal pe minimis la Finante: Firmele acuza ministerul de frauda si cer interventia Corpului de Control

Cu toate acestea, lista cu cei aproape 650 de castigatori a fost publicata la doar cateva minute de la terminarea procedurii.

PDL, despre scandalul ajutoarelor de minimis: Ministerul sa nu ingradeasca accesul la finantare!

Astfel, ei au cerut ca premierul sa trimita Corpul de Control pentru a investiga situatia si reluarea procedurii.

C.P.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...