PDL, despre scandalul pe minimis: Ministerul sa nu ingradeasca accesul la finantare!

Miercuri, 28 August 2013, ora 18:13
1334 citiri
PDL, despre scandalul pe minimis: Ministerul sa nu ingradeasca accesul la finantare!
Foto: Arhiva

PDL condamna modul in care a tratat Ministerul Finantelor Publice solicitantii ajutoarelor de minimis, destinate proiectelor de investitii ale intreprinderilor mici si mijlocii.

Reprezentantii democrat-liberalilor considera ca intreaga "sesiune de inregistrare on-line", asa cum a fost ea gestionata de autoritatile guvernamentale, a fost, in fapt, doar o mascarada ce a durat mai putin de sase minute.

Scandal pe minimis la Finante: Firmele acuza ministerul de frauda si cer interventia Corpului de Control

Sesiunea a fost deschisa la ora 8:30 si declarata inchisa la ora 8:35:41, ca urmare a epuizarii plafonului de 500 de milioane de lei.

PDL considera ca deficientele inregistrate in desfasurarea procedurii - blocarea repetata a serverului, mesajele frecvente de "eroare" primite de potentialii aplicanti - ridica suspiciuni cu privire la corectitudinea derularii acestei proceduri, conform comunicatului remis Ziare.com.

Ca urmare, PDL solicita anularea procedurii si reluarea acesteia, in conditii de transparenta, egalitate de sanse in accesul la depunerea cererilor si eliminare a oricaror suspiciuni.

"Autoritatile publice au datoria de a garanta accesul la ajutoarelor de stat al tuturor societatilor comerciale care intrunesc conditiile de acordare si nu numai unui numar redus de initiati", atrage atentia PDL.

Mai multe firme au contactat redactia Ziare.com pentru a semnala ca sesiunea de inregistrari, desfasurata miercuri dimineata, a durat doar 5 minute si ca in tot acest timp, site-ul ministerului nu a fost functional sau le-a aparut o eroare atunci cand au dorit sa trimita aplicatia.

Astfel, ei au cerut ca premierul sa trimita Corpul de Control pentru a investiga situatia si reluarea procedurii.

Prin schema de ajutor de stat se acorda sprijin nerambursabil pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii. Acesta reprezinta 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, in limita valorii maxime de 200.000 euro, echivalent in lei.

Valoarea maxima in cazul intreprinderilor care desfasoara activitati in domeniul transportului rutier este de 100.000 euro, echivalent in lei.

Pentru a beneficia de ajutor de minimis, intreprinderea solicitanta trebuie sa obtina un acord pentru finantare din partea Ministerului Finantelor Publice, cererile de acord pentru finantare fiind inregistrate exclusiv on-line.

C.P.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...