Ziare.com

Qbis lanseaza WebDo - o platforma web cu servicii digitale integrate pentru antreprenori si IMM

de Comunicat de presa
Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 20:09

   

Qbis lanseaza WebDo - o platforma web cu servicii digitale integrate pentru antreprenori si IMM
Investitie 4 milioane lei, din care peste 60% bani europeni

Qbis (Q-bis Consult SRL), companie locala infiintata de trei antreprenori in urma cu peste 15 ani, a lansat o platforma web cu servicii digitale de marketing integrate, dedicata antreprenorilor si IMM.

Dezvoltarea WebDo s-a realizat in 20 luni de catre o echipa de specialisti IT din Romania, iar investitia necesara a fost de 4 milioane de lei, din care 2.5 milioane de lei au provenit din fonduri europene din Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

WebDo ofera clientilor sai o solutie integrata pentru prezenta online a unui business: domeniu, hosting, blog, analiza traficului si a continutului, aplicatii de marketing - newsletter, sondaje, eDetailing - suport si o echipa de designeri dedicata.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Platforma web ataca topul solutiilor similare de pe piata internationala fiind o varianta mult mai accesibila atat din punct de vedere al pretului, cat si al functionalitatilor disponibile.

"Suntem orientati catre piata interna, dar mai ales catre pietele emergente, unde observam o dinamica deosebita in zona de online. Asia, Africa, America de Sud sunt piete unde micii antreprenori si IMM-urile cauta sa-si extinda business-ul in zona de online, consolidandu-si astfel pozitia in piata.

Asa cum am gandit solutia WebDo, acestia au acces la o solutie completa si integrata pentru site-ul de prezentare si marketing digital aferent. Estimam ca in primul an circa 90% dintre clienti vor fi din Asia, iar in 3-5 ani piata locala va ajunge sa reprezinte peste 30%
", declara Adrian Patrascu, Administrator si Director IT QBis.

Instrumentele de marketing oferite ca parte a solutiei integrate diferentiaza WebDo de competitori. Astfel, cu o interfata user-friendly, WebDo poate gestiona complet atat crearea unui site, cat si trimiterea de newslettere, prezentari personalizare in sistem eDetailing sau crearea de sondaje astfel incat beneficiarul sa aiba o imagine completa si complexa a businessului sau. Website-urile pot fi create si gestionate de pe orice dispozitiv - desktop, tableta, smartphone.

"Ne dorim sa oferim posibilitatea oricarui business owner sau freelancer sa transforme o idee intr-un website complet functional. Ne-am orientat catre dezvoltarea in cloud pentru a fi cat mai aproape de tendintele in tehnologie, dorind totodata sa oferim securitate la cel mai inalt nivel intr-o varianta accesibila pentru cei cu buget redus, dar usor de gestionat, prin interfata integrata si user-friendly.

Astfel, aplicatii comune, precum un newsletter sau un web builder pot fi gestionate din acelasi cont ca si tooluri mai specifice, cum ar fi eDetailing pentru covertirea leadurilor
", a precizat Adrian Patrascu.

Dincolo de functionalitate, designul a fost o prioritate in dezvoltarea solutiilor oferite, iar la dezvoltarea template-urilor a lucrat o echipa internationala, formata din specialisti din Romania, Marea Britanie, Brazilia si Ucraina, coordonata de un manager de proiect din echipa locala.

In plus, site-urile create prin platforma WebDo sunt optimizate SEO si vin cu varianta mobile-friendly integrata, indiferent de template-urile create, fiind usor de urmarit si de gestionat de pe orice ecran.

"Platforma WebDo suplineste prin solutiile oferite nevoia unei persoane dedicate care sa gestioneze prezenta online a unui business, de la partea tehnica la marketing, iar crearea site-ului si trecerea sa pe online dureaza cateva minute. Pentru personalizarea in detaliu a solutiilor oferite, punem la dispozitie, la cerere, o echipa de designeri. Astfel, costurile implementarii si administrarii unui site sunt eficientizate la maximum de catre business owner", a mai spus Adrian Patrascu.

Utilizatorii pot crea site-uri gratuit prin WebDo, insa pentru a beneficia de solutiile complete oferite de acesta abonamentul costa 24 EUR/lunar. In urmatoarele 6 luni, clientii WebDo vor avea la dispozitie si o platforma eCommerce, devenind o solutie atractiva si pentru antreprenorii din zona magazinelor online.

Qbis estimeaza recuperarea investitiei proprii in 3 ani si apreciaza un numar de 500 de utilizatori inregistrati pana la finalul acestui an. Din 1 septembrie, platforma WebDo este disponibila pentru utilizatori din toata lumea, in varianta beta.

Dezvoltarea platformei WebDo s-a realizat in cadrul proiectului denumit "CREAREA UNEI PLATFORME CLOUD PENTRU APLICATII SOFTWARE", proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020;

Beneficiarul proiectului este Q-Bis Consult SRL.

Scopul si obiectivul general al proiectului: dezvoltarea unei aplicatii inovative, in CLOUD. Aplicatia web este destinata intreprinderilor sau persoanelor individuale folosind infrastructura tip CLOUD cu un grad ridicat de scalabilitate si securitate a datelor

Rezultatele asteptate/finale in urma implementarii proiectului: o aplicatie inovativa dezvoltata in CLOUD, 7 active tangibile achizitionate si 3 locuri de munca nou create pana la pana la finalizarea implementarii proiectului

Valoarea totala a proiectului este de 4.103.713,36 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 2.586.343,00 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni de la data semnarii contractului de finantare, cu data de incepere a proiectului in 02.08.2017 si data finalizarii 02.12.2019.


Codul proiectului: cod SMIS 2014+: 116265

Date de contact:

Q-bis Consult SRL

Adresa: Bucuresti, str Calea 13 Septembrie nr. 75-79 bl. 73-75, et. 6, scara 1, ap. 41, sector/judetul 5 Romania

Nume persoana de contact: Adrian Patrascu
Functie: Administrator
Tel.: +40-314-259-332;
fax: 031.425.93.31;
e-mail: adrian@qbis.ro

"Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Qbis WebDo
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1436 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor