Scandal pe minimis: Firmele cer demisia lui Daniel Chitoiu - Care sunt acuzatiile aduse ministrului Finantelor

Vineri, 30 August 2013, ora 13:09

   

Scandal pe minimis: Firmele cer demisia lui Daniel Chitoiu - Care sunt acuzatiile aduse ministrului Finantelor
O asociatie non-profit cere demisia ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, pentru suspiciunile de frauda in cazul depunerii proiectelor pentru obtinerea unor ajutori de minimis ale IMM-urilor si pentru ca nu a luat masuri concrete pentru a rezolva situatia.

"Agentia Romana de Consultanta multumeste tuturor, miilor de IMM-uri si mass-mediei, care au sprijinit si prezentat demersul de a anula sesiunea de inscriere on-line a cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 274/2013, organizate in data de 28.08.2013. Aceasta reusita comuna este in interesul general, al cetatenilor, care doresc un management profesionist si transparent din partea autoritatilor statului.

Urmare a suspiciunilor de frauda si a recunoasterii lipsei de profesionalism din Minister de catre ministrul finantelor, solicitam demisia ministrului Daniel Chitoiu si a celor implicati in organizarea procesului de umilire a societatilor comerciale din Romania", a declarat presedintele organizatiei, Laura Zainescu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ea a precizat ca va organiza luni o conferinta de presa, in care va prezenta analiza celor 714 societati comerciale care au fost inregistrate on-line.

Chitoiu zice, dar nu face

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a spus ca va anula procesul si ca va organiza o noua sesiune de depunere a proiectelor, insa nu a luat nicio masura in acest sens.

Astfel, de pe site-ul MFP nu au fost retrase lista cu firmele care au reusit sa isi trimite cererile, adresa la care se poate face acest lucru si nici macar nu a iesit cu o declaratie publica, in afara celei publicate pe adresa oficiala a ministerului, pentru a anunta o noua data.

Scandalul pe minimis continua: Amenintari cu instanta si tacerea Ministerului Finantelor

5 minute pentru minimis

IMM-urile sustin ca nu si-au putut inregistra miercuri cererile pe site, si cu toate acestea, lista cu cei aproape 650 de castigatori a fost publicata la doar cateva minute de la terminarea procedurii.

Mai multe firme au contactat redactia Ziare.com pentru a semnala ca sesiunea de inregistrari, desfasurata miercuri dimineata, a durat doar 5 minute si ca in tot acest timp, site-ul Ministerului nu a fost functional.

In plus, atunci cand unii antreprenorii au reusit cu greu sa se conecteze si sa completeze formularul, la incercarea de a-l trimite a aparut o eroare care a blocat finalizarea procesului.

Exista insa si cazuri fericite, astfel ca unii antreprenori au reusit sa isi inscrie proiectul.

Lista finala a proiectelor admise a fost publicata dupa doar 25 de minute. Ea cuprinde 714 proiecte inregistrate, din care 644 au fost admise, ultimul la ora 8:35:41. Sesiunea de inregistrare a inceput la 8:30 si trebuia finalizata la ora 17.00, conform programului initial.

Astfel, in numai 5 minute, Ministerul a inregistrat 714 proiecte si in urmatoarele 20 a si admis 644.

Ce sunt ajutoarele de minimis

Schema de ajutor de minimis se adreseaza firmelor mici si mijlocii care vor sa obtina fonduri de pana la 200.000 de euro de la stat.

Ministerul Finantelor estima anterior ca numarul de companii care solicita ajutor de minimis ar fi ajuns la 2.000, dupa ce Guvernul a aprobat saptamana trecuta majorarea bugetului de la 400 la 500 de milioane de lei pentru acest proiect.

Astfel, ajutoarele de minimis se acorda de la stat IMM-urilor, sub forma de sume nerambursabile in procent de 100% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, in limita valorii maxime de 200.000 euro, echivalent in lei, respectiv 100.000 euro in cazul intreprinderilor care desfasoara activitate in domeniul transportului rutier.

Pentru a beneficia de ajutor de minimis, intreprinderea solicitanta trebuie sa obtina un acord pentru finantare din partea Ministerului Finantelor Publice, cererile de acord pentru finantare fiind inregistrate exclusiv on-line.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2901 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
B04ZOP
rank 1
Minciuni pedeliste...
,,Firmele cer demisia ministrului"...citind articolul de fapt este vorba despre o asociatie non-profit...De ce mintiti?pedelisti de doi lei ce sunteti....cate ajutoare de minimis au fost acordate de BOC?mari hahalere sunteti!!!
obiectiv
rank 3
oare
cat de p.rost/p.roasta sa fii? Cum sa iei apararea unor incompetenti si sa arunci vina pe oameni care nu mai sunt de 2 ani la guvernare? Asta este nivelul acestui popor, oameni orbi ca tine, prostiti in fiecare zi de personaje politice demne de filmele cu p.rosti. Adevarul este ca avem un guvern infect, corupt in totalitate si o conducere care, in afara de aparitiile la propriile televiziuni, nu a facut nimic pentru tara asta.
rc
rank 5
nu-i prosteste nimeni
asa sunt ei. saracia in romania e o reflectie directa a prostiei maselor. doar nu e greu de inteles cu asemenea proces ar fi trebuit sa dureze cateva zile, ca cineva sa le si verifice. Daca s-au aprobat in 5 minute, inseamna ca lista aprobatilor era deja pregatita. si uite asa hotii devin mai bogati, iar bugetul (adica noi) mai saraci. daca cererile nu au fost verificate, sa vezi falimente dupa ce iau banii, cand se duc castigatorii in concediu la miami
Utilizator sters
Si noi o cerem pe alui Basescu, dar degeaba.
In plus, atunci cand unii antreprenorii au reusit cu greu sa se conecteze si sa completeze formularul, la incercarea de a-l trimite a aparut o eroare care a blocat finalizarea procesului.
Comentariu inadecvat
Don
rank 1
Chitoiu, un biet incapabil in guvernul Tonta !
Va mai mira ceva la membrii "guvernului" Tonta??? Rade Basescu de ei, cum si cand vrea el !
Basescu isi bate joc de Ponta, il umileste cum il prinde.

Ponta are un guvern compus doar din neica nimeni, niste nulitati dpdv profesional. Nimic concret din partea acestui guvern! O bataie de joc cu asemenea oameni, mai ales cand ai o majoritate de 70%.
Basescu si Pedeleii se prapadesc de ras cand vad asemenea specimene, si le alimenteaza criticile.
Ponta, trezeste-te ca ai deviat rau de la drum.. schimba-i urgent pe toti, si adu oameni capabili!
Nu avem in prezent niciun ministru competent!!!!

PS: numirea Ramonei Manescu la transporturi :))))) = cascadorii rasului !!!
B04ZOP
rank 1
capabili sunteti voi
de aia v-a maturat poprul cu 70 % decapabili ce sunteti!la puscarie capabililor!!!!
rrscrstn
rank 1
HG 1164/2007
http://www.mfinante.ro/scheme.html?pagina=domenii
Bursucul
rank 1
Si asta-i liberal.
Trebuie neaparat sa-ti lipseasca o doaga sa insisti sa stai la guvernare si sa iei numai suturi in partea dorsala.Maine urmeaza papagalul ala de la sanatate,se pregateste asta lunga si blonda de la transporturi.Rar mi-a fost dat sa vad atat de multi prosti adunati in acelasi partid.Trebuie sa fii complet plecat de acasa sa accepti sa fii ministru ca in maximum 2 saptamani sa fii bagat la puscarie,sa te lase nevasta ca spune careva din aliatii de guvernare ca ai amanta sau sa strige marinelul in gura mare ca dosesti banii prin conturi straine si nu-i duci acasa.Trebuie sa recunosc ca sunt depasit de strategia politica a liberalilor.Daca s-ar scula Bratienii din mormant si ar vedea ce urmasi au s-ar sinucide.
B04ZOP
rank 1
sa ne ***
sa ne *** pe toti liberalii....
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor