Ziare.com

Tinerii intreprinzatori vor primi 10.000 de euro pentru finantarea afacerii (Video)

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 21:10

   

Tinerii intreprinzatori vor primi 10.000 de euro pentru finantarea afacerii (Video)
Tinerii care isi vor incepe o prima afacere vor primi pana la 10.000 de euro din partea statului pentru a asigura finantarea afacerii si vor beneficia de garantii guvernamentale pentru contactarea de credite.

"Guvernul va sprijini infiintarea si dezvoltarea a cel putin 1100 de firme infiintate de catre tineri cu o alocatie bugetara corespunzatoare. Agentia pentru IMM-uri acorda alocatii financiare reprezentand cel mult 50% din valoarea proiectului de investitii, dar nu mai mult de 10.000 de euro. Acest sprijin nu inseamna ca un tanar va primi bani cash cu care poate face ce vrea. Daca proiectul va fi selectat, banii vor fi trimisi intr-un cont din care vor putea fi platite cheltuieli precum achizitionarea de echipamente sau plata salariilor", a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finele sedintei de Guvern de miercuri.

De asemenea, ordonanta prevede garantarea creditelor bancare contractate de catre tinerii intreprinzatori, acestia putand beneficia de credite bancare cu cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 de euro. In plus, statul nu va mai cere plata asigurarilor sociale datorate de angajator pentru patru salariati. De aceste facilitati nu vor beneficia cei care isi deschid firmele in domenii precum intremedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, organizare de jocuri de noroc si pariuri, productie si comercializare de tutun, alcool, munitii, armament, plante si substante aflate sub control national sau domeniile excluse de UE pentru ajutor de stat.

"Tanarul intreprinzator trebuie sa angajeze cel putin doi salariati si sa reinvesteasca cel putin 50% din profitul realizat in anul precedent. Daca beneficiezi de sprijin din partea statului, atunci si tu trebuie sa intorci o parte din acest sprijin prin reinvestirea a 50% din profit. Facilitatile nu se mai acorda din momentul in care cifra de afaceri pe anul precedent a depasit echivalentul in lei a 500.000 de euro", a mai precizat Boc.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Pentru a deveni beneficiari ai noii ordonante, persoanele interesate trebuie sa nu aiba mai mult de 35 de ani, sa nu fi fost actionari sau asociati la vreo firma si sa obtina punctajul minim necesar pentru ca proiectul lor de afaceri sa devina eligibil. Aceste criterii au fost adoptate deja printr-o hotarare de Guvern separata. Boc a adaugat ca proiectele care vor fi depuse vor fi evaluate in mod transparent astfel incat cei care le depun vor putea sa se autoevalueze inainte de anuntul oficial.

Emil Boc a precizat, intr-un interviu pentru televiziunea nationala, ca, daca programul va avea succes, nu va ezita sa ia inconsiderare alocarea unor sume suplimentare, fata de cele 10 milioane de euro alocate in prezent.

"E un inceput. Daca piata ne va demonstra ca este un succes, nu vom ezita sa gandim si sume suplimentare. Nu suntem inca pe crestere economica deplina, atat ne putem permite: 10 milioane de euro. Banii nu sunt cash, care se dau unui tanar sa se duca sa faca o petrecere in Bamboo. Se dau doar daca proiectul are perspectiva, sunt intr-un cont si se pot folosi pentru achizitia de echipamente sau salarii", a precizat premierul.


Sursa: rNews

Articol citit de 15053 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si cum foarte putini

tineri vor fi eligibili, proiectul va fi doar unul de reclama ;)

 

PRINCIPALA CONDITIE...

Cel putin unul din parinti sa fie membru de partid, al carui, nu conteaza

 

Programul Tanarul intreprinzator

A fost lansat in 2008 de catre Ministerul pentru Comert, Turism, IMM si Profesiuni Liberale(MIMMTCPL)de catre Ministrul liberal de atunci Ovidiu Silaghi;actualul Ministru PDL din Min Economiei l-a preluat cu mici modificari;programul s-a derulat si in 2009 si 2010 fara mari rezultate putine proiecte au obtinut finantare.
Cine are sub 35 de ani si un proiect bun de afacere
se poate inscrie on-line doar cu datele din buletin dar inscrierea se face doar intr-o perioada foarte scurta(circa o saptamana)cine nu s-a iscris nu mai poate accesa programul decat anul urmator.Cel mai important este sa ai toti banii(de preferat fara credit bancar)pt. afacere deoarece ajutorul financiar nerambursabil il primesti dupa decontarea facturilor la multe luni dupa ce s-a facut plata(normal pana la sfarsitul anului dar in 2009 s-au facut plati la inceputul lui 2010).

 

Asta e Caritate, nu businesss

Businessul trebuie sa faca ceva pt primul euroi.
Cei care prmesc sint pomanagii, nu businessmen !
Si-apoi ce fel de business ? De contabilitate ? ca daca cumperi un utilaj, nu rep[rezinta decit 5-6 %.
Poate o gogoserie mai aerisita.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor