Aerostar Bacau, cu un pas mai aproape de a produce piese pentru sistemele militare Patriot

Joi, 01 Martie 2018, ora 13:24
3212 citiri
Aerostar Bacau, cu un pas mai aproape de a produce piese pentru sistemele militare Patriot
Foto: Arhiva Facebook/Raytheon

Compania americana Raytheon a emis o cerere de oferta catre Aerostar pentru a afla mai multe informatii despre piesele pentru radarul Patriot care ar putea fi fabricate la Bacau.

"Aceasta cerere de oferta este o oportunitate pentru Aerostar de a furniza componente atat pentru sistemele Patriot destinate Romaniei, cat si pentru inventarul global de sisteme Patriot.

Peste 220 de unitati Patriot aflate in proprietatea a 14 natiuni, inclusiv a celei romane, reprezinta o piata foarte mare si o oportunitate de export foarte buna pentru industria de aparare romaneasca", a declarat Tom Laliberty, vicepresedinte Aparare Integrata Antiaeriana si Anti-racheta din cadrul diviziei Raytheon Sisteme Integrate de Aparare.

Raytheon semnase inca din octombrie un Memorandum de Intelegere cu Aerostar, compania aflandu-se in momentul de fata in proces de negociere pentru semnarea de noi Memorandumuri de Intelegere cu mai multe companii romanesti.

"Aerostar isi doreste sa aprofundeze colaborarea cu Raytheon si sa aiba oportunitatea de a contribui la fabricarea sistemelor Patriot pe care le va avea Romania", a afirmat Grigore Filip, presedinte si director general Aerostar.

Solutiile Globale Patriot reprezinta cel mai avansat sistem tactic antiaerian si anti-racheta din lume, care ofera protectie impotriva unui numar mare de amenintari actuale, inclusiv aeronave, rachete tactice balistice, rachete de croaziera si vehicule aeriene autonome, potrivit Raytheon

"Aceasta cerere de oferta este doar inceputul unui parteneriat pe termen lung intre Raytheon si Romania. Lucrand indeaproape cu industria romaneasca de aparare, Raytheon va crea locuri de munca atat in Romania, cat si in Statele Unite, contribuind astfel la consolidarea relatiilor dintre tarile noastre", sustine Mike Ellison, Country Manager Raytheon Romania.

Raytheon este companie din domeniul tehnologiei si inovatiei care a inregistrat in 2017 venituri in valoare de 25 de miliarde dolari si 64.000 de angajati. Aceasta este specializata in solutii de aparare, guvernare civila si securitate cibernetica. Raytheon are sediul in Waltham, Massachusetts.

Sistemele Patriot mai sunt utilizate in: Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudita, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar si Romania.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Sisteme Patriot Raytheon Bacau Aerostar, #industri armament Romania SUA, #productie armament contract international Romania , #industria