Industria in care Romania se numara printre tarile care stabilesc tendintele la nivel international

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 07:26
5796 citiri
Industria in care Romania se numara printre tarile care stabilesc tendintele la nivel international
Foto: Mihai Dragnea

In 2014, conform unui raport al A&T Kearney, Romania se afla in topul atractivitatii in ceea ce priveste externalizarea serviciilor de relatii cu clientii (Customer Care).

Asadar, avem rara ocazie sa fim printre cei care stabilesc tendintele la nivel international.

Cand depasesti in aceasta industrie tari cu o maturitate economica si de business mult mai mari (Marea Britanie, Franta, Spania, Irlanda, Australia, Turcia, Portugalia), cand esti, de fapt, la acelasi nivel cu Germania, poti spune cu tarie ca tendintele industriei de Customer Care din Romania sunt tendintele internationale.

Trei directii sunt, cred eu, esentiale si vor face diferenta in aceasta industrie.

- Nu mai este vorba doar despre Customer Care in sensul clasic, al call center-ului.

Externalizarea partii de Customer Care a social media nu este deloc departe (pe alocuri a si inceput).

- Customer Experience va fi externalizat.

Da, poate suna ca fiind o nebunie. Dar va spun ca la viteza nebuna cu care vor creste asteptarile clientilor, putine companii vor putea face fata. Si atunci o sa avem nevoie de specialisti care sa inteleaga conceptul de Customer Experience in multiple industrii. Asadar, indraznesc sa spun ca industria de Customer Experience va deveni o verticala de sine statatoare in economia mondiala.

- CRM (Customer relationship management - n.red.) sau adio!

Daca inca mai sunt oameni de business care isi imagineaza ca mai pot rezista maxim 2 ani de acum incolo fara CRM, inseamna ca vom avea tot atatea mai putine business-uri. Am spus-o, o mai spun si o voi spune in continuare: asa cum pentru Google am ajuns sa spunem "let's google it", pentru CRM vom spune "let's CRM it".

Mihai Dragnea este fondatorul This is Retention, primul proiect de Customer Retention din Romania si Senior Manager, Global Retention & Loyalty, B2B - Bitdefender, dar si speaker la cea de-a 12-a editie Customer Care Conference, eveniment organizat de Conference Arena, parte a Marketing Insiders Group. Opiniile prezentate in acest articol sunt din perspectiva specialistului si nu reprezinta pozitia Bitdefender.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#customer care Romania, #tedinte customer care, #customer care , #industria