Productia industriala germana, in scadere brusca

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 17:14
1719 citiri
Productia industriala germana, in scadere brusca

Comenzile industriale pentru fabricile germane au scazut brusc in septembrie, ca urmare a scaderii cererii in zona euro, adaugand astfel inca un element la imaginea crizei din intreaga regiune.

Comenzile, ajustate regional, au scazut cu 4,3 procente din august. Este a treia luna consecutiv cand productia industriala scade in Germania, informeaza Bloomberg.

Banca Centrala Europeana a redus joi, in mod neasteptat, dobanzile la euro pentru a incuraja cresterea economica in zona euro, aratand totodata ca se asteapta la o "recesiune usoara" in zona euro, ca urmare a crizei debitelor care afecteaza sistemul financiar european. De asemenea, somajul a crescut in Germania, pentru prima data in ultimii 2 ani.

Analistii considera ca nesiguranta generata de criza datoriilor ar putea fi fatala pentru economie. In contextul unei scaderi globale a consumului, asteptarile indica o crestere foarte mica pana la finalul anului, daca nu chiar intrarea intr-un teritoriu negativ.

Pana in prezent, Germania si-a consolidat pozitia de cea mai puternica economie europeana prin exporturi masive catre Asia, trend care se metine in continuare. Din acest motiv, economistii considera ca Germania ar putea evita recesiunea, chiar daca o scadere a cresterii economice va fi vizibila.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#criza financiara, #criza datorii suverane, #economie Germania, #scadere economica Germania , #industria