Productia industriala germana, in scadere brusca

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 17:14

   

Productia industriala germana, in scadere brusca
Comenzile industriale pentru fabricile germane au scazut brusc in septembrie, ca urmare a scaderii cererii in zona euro, adaugand astfel inca un element la imaginea crizei din intreaga regiune.

Comenzile, ajustate regional, au scazut cu 4,3 procente din august. Este a treia luna consecutiv cand productia industriala scade in Germania, informeaza Bloomberg.

Banca Centrala Europeana a redus joi, in mod neasteptat, dobanzile la euro pentru a incuraja cresterea economica in zona euro, aratand totodata ca se asteapta la o "recesiune usoara" in zona euro, ca urmare a crizei debitelor care afecteaza sistemul financiar european. De asemenea, somajul a crescut in Germania, pentru prima data in ultimii 2 ani.

Analistii considera ca nesiguranta generata de criza datoriilor ar putea fi fatala pentru economie. In contextul unei scaderi globale a consumului, asteptarile indica o crestere foarte mica pana la finalul anului, daca nu chiar intrarea intr-un teritoriu negativ.

Pana in prezent, Germania si-a consolidat pozitia de cea mai puternica economie europeana prin exporturi masive catre Asia, trend care se metine in continuare. Din acest motiv, economistii considera ca Germania ar putea evita recesiunea, chiar daca o scadere a cresterii economice va fi vizibila.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1500 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Moldoveanu
rank 5
Normal !
Toate popoarele stau cu banii la ciorap. Nu maimau curaj sa cumpere decit de ale gurii ! Li se filfie de "oglinjoare si margele colorate " ca nu se maninca. A trecut vremea setei dupa marfa de lux,se revine la ...chinezisme de doi lei .
POSTASUL
rank 5
"Chinezisme" ?
Nu toata productia Chinei este de kko; Recunosc faptul ca uneori nu am incotro si cumpar .."Made in China",..asta e ! De cele mai multe ori insa,merg pe...."Sunt cam sarac sa-mi cumpar lucruri ieftine"!
Cam asa este cu "chinezaria" de care vb.! Cumperi de 7 ori sa acoperi timpul de folosinta al unui produs scump dar de calitate superioara. Crezi ca chinezii sunt prosti? Ei s-au imbogatit pe seama saracilor,a prostilor si a zgarcitilor.
Inca ceva :
.....de unde asta cu "TOATE popoarele stau cu banii la ciorap ?" (Doar UNELE,ca daca ar avea TOATE bani la ciorap {scarbos termen},n-ar mai fi criza!)
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor