Aplicatia pentru obtinerea certificatelor de urgenta e gata. Chirie si utilitati, amanate la plata

Luni, 06 Aprilie 2020, ora 07:18
8573 citiri
Aplicatia pentru obtinerea certificatelor de urgenta e gata. Chirie si utilitati, amanate la plata
Foto: Prevenire.gov.ro

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anuntat ca aplicatia care permite obtinerea certificatelor de urgenta de catre companiile aflate in dificultate din cauza crizei provocate de coronavirus este functionala si poate fi accesata pe portalul prevenire.gov.ro.

"De o jumatate de ora aplicatia este functionala. Astazi toata ziua am stat de vorba cu colegii care au stat la birou, au lucrat. Aplicatia este functionala, este ridicata pe site si deja sunt companii romanesti care solicita si au obtinut acest certificat.

Cred ca este printre putinele aplicatii informatice, asa cum am promis, a fost gata astazi, chiar daca este seara (duminica seara - n.red.). De jumatate de ora pe portalul prevenire.gov.ro se pot elibera automat (certificate - n.red.), fara nicio interactiune intre autoritatea publica centrala si companii", a declarat Virgil Popescu, la B1 TV.

Firmele care vor accesa aplicatia pot primi certificate albastre care atesta ca o companie a avut activitatea oprit total sau partial.

"Aceste certificate sunt de tip 1 sau albastru. Este un certificat care atesta ca o companie a avut activitatea oprita total sau partial ca efect al deciziilor autoritatilor publice de la aplicarea decretului. Practic, acele companii a caror activitate a fost oprita partial sau total de ordonantele militare.

Cu acest certificat poate sa isi amane de la plata chirie, utilitati, pot sa depuna, sa obtina esalonarea ratelor creditelor la banci, pot sa invoce ca IMM forta majora si nu mai e nevoie sa plateasca acea taxa de 500 de euro la Camera de Comert, daca se dovedeste ca e forta majora", a spus Popescu.

De asemenea, se elibereaza si certificate galbene cu aceleasi beneficii, mai putin in privinta chiriei.

"Al doilea tip de certificat este de tip galben care atesta ca firma a avut veniturile sau incasarile diminuate cu minim 25% in luna martie, in comparatie cu media lunilor ianuarie si februarie. Cu acest certificat au aceleasi beneficii, mai putin amanarea la plata chiriei, avand in vedere ca activitatea nu a fost oprita", a mai declarat ministrul.

Iata cine beneficiaza si cum se obtin Certificatele de Situatie de Urgenta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#aplicatie certificate de urgenta firme , #informatii firme