Blue Air, scoasa la vanzare (Video)

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 16:37
3962 citiri
Blue Air, scoasa la vanzare (Video)

Compania Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, a fost scoasa la vanzare.

Pana in prezent exista 5 sau 6 investitori interesati, au declarat surse apropiate operatorului aerian low-cost, fara sa mentioneze pretul de pornire solicitat, arata Mediafax.

Nelu Iordache, care detine si constructorul Romstrade, este cercetat in stare de arest preventiv pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad.

"Scopul vanzarii este gasirea unui investitor care sa consolideze si sa dezvolte compania", au precizat sursele.

Potrivit altor surse, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Romstrade, firma aflata in insolventa si care detine Blue Air, si-a propus un termen de cel mult doua luni pentru finalizarea tranzactiei.

"Nu am stabilit inca un pret pentru companie, pentru ca inca nu stim ce vom vinde. Noi intentionam sa vindem activitatea de zbor, low-cost-ul, insa Blue Air detine si participatii in alte companii, o concesiune la aeroportul din Bacau, plus o serie de imobiliare, cum ar fi o cladire de birouri din zona Buzesti", a declarat Rudolf Vizental, managing partner la CITR, pentru sursa citata.

Toate avioanele companiei sunt inca in contract de leasing, a adaugat acesta.

Blue Air a incheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei si pierderi de 48,5 milioane lei. La finele lui 2011, datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei.

Flota companiei cuprinde in prezent noua aeronave Boeing, cu capacitati intre 126 si 168 de locuri.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Blue Air vanzare, #operator low cost, #Blue Air Nelu Iordache , #insolventa