Ziare.com

Ce gaura au produs in buget marile insolvente?

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 23:59

   

Ce gaura au produs in buget marile insolvente?
Insolventele cerute de marile companii au cauzat un minus de cel putin 301 milioane de lei la bugetul de stat, iar legea trebuie modificata astfel incat firmele aflate in reorganizare sa-si achite obligatiile curente catre stat dupa declansarea procedurii, a sustinut seful ANAF, Serban Pop.

"Intr-o procedura de insolventa actorii privati pot sa decida daca mai lucreaza sau nu cu acea companie, daca mai livreaza pe credit comercial sau nu. Statul este dezavantajat din acest punct de vedere. Firma poate sa acumuleze datorii noi la stat doar prin faptul ca-si continua activitatea, dar ANAF este legata de maini. Nu putem cere plata obligatiilor curente pana nu se incheie procedura insolventei", a explicat presedintele ANAF, potrivit B1 TV, care citeaza Mediafax.

In cazul unei insolvente in care statul este un creditor minoritar, firma aflata in insolventa poate functiona o perioada indelungata de timp acumuland noi datorii la stat, legea nepermitand intervenirea pentru stoparea acestora.

De la mijlocul lunii ianuarie a anului trecut si pana la inceputul lui 2013 au fost inregistrate 31 de intrari in insolventa ale societatilor administrate de Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. Astfel, obligatiile totale inregistrate de cele 31 de companii au insumat 301,1 milioane lei, sume inregistrate la data deschiderii procedurii, conform ANAF.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2036 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Gaura asta o s-o acopere rumanu' in scurt timp!

Intrebati-l pe Ponta!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor