Codul insolventei a fost aprobat de Guvern, doar ca ordonanta de urgenta

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 19:52
2163 citiri
Codul insolventei a fost aprobat de Guvern, doar ca ordonanta de urgenta

Guvernul a aprobat, miercuri, Ordonanta de Urgenta privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa. Astfel, aprobarea Codului insolventei ramane in asteptare.

OUG privind insolventa este una dintre cele doua ordonante aprobate de Guvern, miercuri, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Proiectul Codului insolventei, aprobat saptamana viitoare. Ponta: Prea multi fraudeaza statul

Pe 18 septembrie, premierul Ponta i-a cerut ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, sa incheie dezbaterea proiectului de lege privind insolventa, astfel incat documentul sa fie adoptat saptamana urmatoare si transmis Parlamentului, reluand ideea ca multe dintre firme se folosesc de procedura actuala a insolventei pentru a frauda statul.

"Avem nevoie de Codul insolventei. Sunt mult prea multi cei care intra in insolventa ca sa fraudeze statul, care nu platesc nicio taxa de un an de zile, de doi ani de zile si e normal ca ceilalti, care platesc taxe, sa spuna 'Domn'e, noi de ce le mai platim daca vad ca asta de alaturi, care ne mai si da lectii despre cum trebuie organizata Romania, nu plateste nicio taxa?'", a spus Ponta, in sedinta de Guvern din acea zi.

El a adaugat ca evaziunea fiscala este ascunsa "sub haina insolventei", iar foarte multe societati private se trezesc ca un debitor intra in insolventa atunci cand trebuie sa-si plateasca facturile.

Proiectul Codului insolventei a fost lansat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Justitiei la inceputul lunii septembrie.

Codul Insolventei nu mai permite "fentarea" creditorilor. Vezi si alte efecte

Documentul prevede, printre altele, ca pentru formularea unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa se introduce o valoare-prag si pentru debitor, aceeasi cu cea pentru creditor, respectiv de 40.000 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#ordonanta urgenta insolventa aprobata, #cod insolventa , #insolventa