Ziare.com

Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea a intrat in faliment

Joi, 09 Mai 2019, ora 19:52

   

Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea a intrat in faliment
Tribunalului Valcea a dispus inceperea procedurii generale a falimentului combinatului petrochimic Oltchim din Ramnicu Valcea, admitand astfel cererea formulata de consortiul de administratori judiciari Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring SPRL, potrivit unui comunicat transmis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Societatea Oltchim SA informeaza actionarii si pe cei interesati despre solutia instantei publicata pe site-ul portal.just.ro, la termenul din 8 mai 2019, in dosarul de insolventa nr. 887/90/2013 aflat pe rolul Tribunalului Valcea, respectiv: Instanta admite cererea formulata de consortiul de administratori judiciari Rominsolv S.P.R.L. si BDO Business Restructuring S.P.R.L. In temeiul art. 107 alin. (1) lit. C raportat la art. 105 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 dispune inceperea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim SA", arata comunicatul.

De asemenea, instanta desemneaza provizoriu, in calitate de lichidator judiciar, consortiul de lichidatori judiciari Rominsolv S.P.R.L. si BDO Business Restructuring S.P.R.L., care va avea o retributie lunara de 1.000 lei.

In plus, tribunalul dispune dizolvarea societatii debitoare si ridicarea dreptului de administrare al debitoarei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Fixeaza termenul maxim de predare a gestiunii de catre consortiul de administratori judiciari, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate dupa deschiderea procedurii si dispune predarea catre consortiul de lichidatori judiciari, in termen de 5 zile de la pronuntarea prezentei, a tabelului definitiv al creantelor si a listei creantelor nascute in cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor si Oficiului registrului comertului de pe langa Tribunalul Valcea, pentru efectuarea mentiunii, precum si publicarea in Buletinul procedurilor de insolventa", se arata in comunicat.

Termenul limita pentru depunerea cererilor creantelor nascute in cursul procedurii este 20 iunie 2019.

A fost fixat si termenul limita pentru verificarea creantelor nascute in cursul procedurii, intocmirea, afisarea si comunicarea tabelului suplimentar al creantelor la 5 iulie 2019.

Termenul pentru depunerea contestatiilor la creantele nascute in cursul procedurii a fost fixat la 11 iulie 2019. Iar termenul limita pentru intocmirea si afisarea tabelului definitiv consolidat al creantelor la este 30 iulie 2019.

Oltchim a intrat in procedura de insolventa la 30 ianuarie 2013, iar consortiul format din Rominsolv SPRL si BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Statul roman, prin Ministerul Economiei, este actionar majoritar, cu 54,8% din actiuni.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Oltchim Ramnicu Valcea faliment
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 8895 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

felicitari!

alt succes al capitalistilor romani.
cine a construit combinatul, comunistii?
voi nu construitzi nimic dar nici nu suntetzi in stare sa pastratzi ce zestre atzi primit de la comunisti.
astept comentariile voastre...comunistule!
hahaha!!!
la capsuni cu voi ca in romania nu a mai ramas nimic.

 

 

Q aie

esti din alt film. produce ce? cu care technologie. suntem in 2019.atata timp cat capsule sunt fara pesticid sunt mai bune .aia care le culeg probabil sunt ca tine ,ori nu sau trezit din 1989 ori culeageau struguri la Dabuleni.

 

 

tu esti prea 'destept'....

si itzi meritzi soarta.
produce ce? cand l-atzi luat inprimire in '89 producea destul si cei ce munceau acolo aveau un salariu decent.
ce produce astazi? cu care tehnologie?
muietzi is posmagii? dupa 30 de ani vorbesti de care tehnologie? tu crezi ca ford produce masini cu tehnologia din anii '30?
ai auzit de retehnologizare de reeducarea fortzei de munca etc?
tu esti pr0st rau de tot si itzi meritzi soarta.
cum am spus...la capsuni cu tine.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor