Impact a obtinut suspendarea provizorie a intrarii in insolventa

Joi, 12 August 2010, ora 15:44
1941 citiri
Impact a obtinut suspendarea provizorie a intrarii in insolventa

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a obtinut in instanta suspendarea provizorie a procedurii generale de insolventa, dupa ce a facut recurs la o decizie luata de instanta in prima parte a lunii iulie, a anuntat firma de avocatura Bostina & Asociatii, care a reprezentat Impact.

Potrivit Bostina si Asociatii, instanta a admis, la data de 11 august, cererea de suspendare provizorie a executarii sentintei, formulata de S.C. Impact Developer & Contractor S.A. si pronuntata de Tribunalul Bucuresti, prin care s-a dispus, la cererea S.C. Romconstruct S.A., deschiderea procedurii generale de insolventa.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti vine dupa amanarea succesiva a solutionarii cererii de suspendare cauzata de nenumaratele cereri de recuzare a instantei formulate de avocatii Romconstruct.

"Am facut recurs impotriva sentintei din data de 08.07.2010, S.C. Impact Developer & Contractor S.A. solicitand, totodata, printr-o alta actiune, si suspendarea provizorie a executarii sentintei pronuntata de Tribunalul Bucuresti, pana la solutionarea cererii de suspendare formulate in cadrul recursului. In ciuda incercarilor repetate ale S.C. Romconstruct S.A. de a intarzia solutionarea cererii de suspendare, prin depunerea a nenumarate cereri de recuzare a judecatorilor investiti cu solutionarea cererii, precum si prin invocarea unor exceptii de neconstitutionalitate, magistratii Curtii de Apel Bucuresti s-au pronuntat, la data de 11 august 2010, in sensul suspendarii provizorii a procedurii generale a insolventei impotriva S.C. Impact Developer & Contractor S.A., a declarat avocat senior Bostina si Asociatii, Florin Gornea.

Dan Ioan Popp: O maniera de santaj

La data de 6 ianuarie anul acesta, Romconstruct a solicitat in instanta deschiderea procedurii insolventei impotriva S.C. Impact Developer & Contractor S.A. pentru o creanta in cuantum de 1.363.142,86 lei. Tribunalul Bucuresti a admis, la data de 8 iulie, cererea Romconstruct si a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva Impact Developer & Contractor .

Directorul general al Impact, Dan Ioan Popp, a calificat in 12 iulie modul in care a procedat firma Romconstruct drept "o maniera de santaj", intrucat prin solicitarea insolventei dezvoltatorului imobiliar, chiar in caz de castig, nu ar ajunge la rezultatul propus, si anume recuperarea banilor.

Potrivit lui Popp, Romconstruct s-a indepartat de "scopul aparent", recuperarea datoriei, prin deschiderea procedurii de insolventa a Impact, intrucat la masa credala se vor inscrie toti creditorii.

"Prin urmare, intelegem ca au fost prost sfatuiti", a declarat Popp. El a spus, pentru NewsIn, ca reprezentanti ai companiei Romconstruct Ploiesti l-au contactat pe seful de santier al proiectului realizat de Impact si Romconstruct.

"Sefului de santier al nostru i s-au dat telefoane din partea unui domn, Rosu, tocmai in acest sens, sa obtina sumele, pentru ca altfel va merge mai departe. Lucru de care noi nu am stiut niciodata, pentru ca aceste discutii si telefoane au ramas la nivelul respectiv", a declarat Dan Ioan Popp.

Impact Developer&Contractor a fost oprita de la tranzactionare pe Bursa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis admiterea actiunii formulate de Romconstruct SA Ploiesti privind deschiderea insolventei.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Impact insolventa, #Impact datorii , #insolventa