Inca o agentie de turism intra in insolventa: Clientii, lasati cu ochii in soare. Patronul nu mai e de gasit

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 13:01
9852 citiri
Inca o agentie de turism intra in insolventa: Clientii, lasati cu ochii in soare. Patronul nu mai e de gasit
Foto: Facebook/Mareea

Agentia de turism Mareea a anuntat, duminica, ca intra in insolventa si ca nu va mai putea onora rezervarile facute de clientii sai.

In plus, cei care au de recuperat bani de la aceasta firma trebuie sa se adreseze companiei de asigurare.

"Cu parere de rau va anuntam ca Mareea este incepand de astazi, 03.09.2016, in imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. In consecinta, vom declansa procedura de insolventa si vom incerca, in perioada imediat urmatoare, sa gestionam exclusiv rezervarile curente (turistii aflati in acest moment in unitatile de cazare din tara si strainatate) ", se arata in mesajul postat pe site-ul agentiei.

Astfel, incepand de duminica, nu vor mai putea fi onorate niciuna dintre rezervarile confirmate.

"Pentru recuperarea sumelor datorate de catre Mareea, va rugam sa va adresati asiguratorului societatii (polita de insolvabilitate nr: 8100258X) si sa faceti demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretam intreaga situatie precum si neplacerile cauzate", au incheiat reprezentantii agentiei.

De altfel, Mareea s-a si retras vineri din patronatului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

Compania a avut anul trecut afaceri de 66,3 milioane lei. Intr-un clasament realizat de ANAT al celor mai mari 30 de agentii de turism din Romania, Mareea figureaza pe locul 13.

Celula de criza

Touroperatorul a anuntat, intr-un mesaj postat pe site-ul ANAT, ca a fost infiintata o celula de criza pentru a asista clientii si partenerii afectati de deschiderea procedurii de insolventa. De asemenea, compania a transmis ca incearca sa gestioneze cat mai multe dintre rezervarile pentru sambata si duminica.

"Am instiintat toti clientii si partenerii cu rezervari in perioada 3.09-31.12.2016, prin sms si mesaje pe internet, despre situatia actuala", se arata in declaratia de presa a departamentului de comunicare si marketing Mareea, publicata pe site-ul ANAT.

Agentia precizeaza ca, impreuna cu turoperatori membri ANAT si partenerii hotelieri, cauta solutii pentru a oferi alternative (relocari) unui numar cat mai mare de turisti.

Asigurarea obligatorie pe care agentia trebuie sa o aiba pentru a primi licenta de functionare este facuta la Generali Romania si are un plafon de despagubire de maximum 50.000 de dolari, o valoare ce poate acoperi daunele doar pentru cateva familii.

La randul sau, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Anca Pavel-Nedea, a declarat, sambata, pentru News.ro ca autoritatea a fost saptamana trecuta in control la Mareea, dar ca acum proprietarul companiei, Marius Usturoiu, "nu mai e de gasit".

Mareea nu este singura agentie de turism care a avut probleme financiare in ultima vreme. In cazul Genius Travel, 136.000 de euro a fost paguba suferita de 147 de turisti care si-au cumparat vacante de la aceasta companie, intrata in blocaj financiar in plin sezon.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#agentie turism insolventa, #Mareea insolventa, #agentie turism intra insolventa , #insolventa