Inca o agentie de turism intra in insolventa: Clientii, lasati cu ochii in soare. Patronul nu mai e de gasit

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 13:01
9517 citiri
Inca o agentie de turism intra in insolventa: Clientii, lasati cu ochii in soare. Patronul nu mai e de gasit

Agentia de turism Mareea a anuntat, duminica, ca intra in insolventa si ca nu va mai putea onora rezervarile facute de clientii sai.

In plus, cei care au de recuperat bani de la aceasta firma trebuie sa se adreseze companiei de asigurare.

"Cu parere de rau va anuntam ca Mareea este incepand de astazi, 03.09.2016, in imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. In consecinta, vom declansa procedura de insolventa si vom incerca, in perioada imediat urmatoare, sa gestionam exclusiv rezervarile curente (turistii aflati in acest moment in unitatile de cazare din tara si strainatate) ", se arata in mesajul postat pe site-ul agentiei.

Astfel, incepand de duminica, nu vor mai putea fi onorate niciuna dintre rezervarile confirmate.

"Pentru recuperarea sumelor datorate de catre Mareea, va rugam sa va adresati asiguratorului societatii (polita de insolvabilitate nr: 8100258X) si sa faceti demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretam intreaga situatie precum si neplacerile cauzate", au incheiat reprezentantii agentiei.

De altfel, Mareea s-a si retras vineri din patronatului Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).

Compania a avut anul trecut afaceri de 66,3 milioane lei. Intr-un clasament realizat de ANAT al celor mai mari 30 de agentii de turism din Romania, Mareea figureaza pe locul 13.

Celula de criza

Touroperatorul a anuntat, intr-un mesaj postat pe site-ul ANAT, ca a fost infiintata o celula de criza pentru a asista clientii si partenerii afectati de deschiderea procedurii de insolventa. De asemenea, compania a transmis ca incearca sa gestioneze cat mai multe dintre rezervarile pentru sambata si duminica.

"Am instiintat toti clientii si partenerii cu rezervari in perioada 3.09-31.12.2016, prin sms si mesaje pe internet, despre situatia actuala", se arata in declaratia de presa a departamentului de comunicare si marketing Mareea, publicata pe site-ul ANAT.

Agentia precizeaza ca, impreuna cu turoperatori membri ANAT si partenerii hotelieri, cauta solutii pentru a oferi alternative (relocari) unui numar cat mai mare de turisti.

Asigurarea obligatorie pe care agentia trebuie sa o aiba pentru a primi licenta de functionare este facuta la Generali Romania si are un plafon de despagubire de maximum 50.000 de dolari, o valoare ce poate acoperi daunele doar pentru cateva familii.

La randul sau, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Anca Pavel-Nedea, a declarat, sambata, pentru News.ro ca autoritatea a fost saptamana trecuta in control la Mareea, dar ca acum proprietarul companiei, Marius Usturoiu, "nu mai e de gasit".

Mareea nu este singura agentie de turism care a avut probleme financiare in ultima vreme. In cazul Genius Travel, 136.000 de euro a fost paguba suferita de 147 de turisti care si-au cumparat vacante de la aceasta companie, intrata in blocaj financiar in plin sezon.

C.P.

Citeste si:
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Vasile Dîncu: "Acest guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere cu PNL"
Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea, deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere...
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Adrian Veştea, după ce a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL: "Am fost martorul unei minuni - aproximativ 1.200 de votanţi au furnizat fix 1.842 de voturi"
Preşedintele CJ Braşov Adrian Veştea, care a pierdut funcţia de prim-vicepreşedinte PNL în faţa lui Rareş Bogdan, a afirmat ironic că, la Consiliul Naţional de duminică, 26 septembrie, a...
Sursa: Ziare.com