Legea falimentului personal a fost amanata cu 7 luni. Cum explica Guvernul

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 18:46
3987 citiri
Legea falimentului personal a fost amanata cu 7 luni. Cum explica Guvernul
Foto: Pixabay

Guvernul a amanat, in sedinta de joi, termenul de intrare in vigoare a Legii insolventei persoanelor fizice cu 7 luni.

Potrivit unui comunicat al Executivului, decizia a fost luata pentru ca e nevoie de o lunga perioada de timp pentru pregatirea cadrului legal.

"Executivul a aprobat prorogarea pana la 1 august 2017 a intrarii in vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice, cu modificarile si completarile ulterioare. Amanarea cu inca sapte luni a intrarii in vigoare a acestui act normativ s-a stabilit in conditiile in care pentru aplicarea noilor reglementari este nevoie de un sistem complex: infiintarea a 42 de comisii de insolventa la nivel teritorial, a aparatului tehnic necesar si adoptarea normelor de aplicare a legii.

Pentru ca aceste noi structuri sa poata functiona, trebuie alocate resurse umane si financiare. Mai exact, este nevoie de specialisti care vor parcurge o etapa de pregatire profesionala cu durata intre una si trei luni", anunta Guvernul.

Potrivit comunicatului de presa, daca acest termen nu ar fi fost prelungit, s-ar fi ajuns "la imposibilitatea aplicarii procedurii administrative de insolventa pe baza de plan de rambursare si a procedurii simplificate de insolventa, in conditiile inexistentei, respectiv, subdimensionarii structurilor administrative de implementare".

Guvernul precizeaza ca au fost luate o serie de masuri in cursul acestui an, precum elaborarea unui Plan de actiune comun care cuprinde masurile legislative si administrative ce ar trebui luate pentru a putea aplica Legea insolventei persoanelor fizice.

La finalul lunii octombrie, si presedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului devansarea termenului si a trimis o cerere de reexaminare, care inca nu a fost dezbatuta.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#amanare lege faliment personal, #lege faliment personal, #faliment personal, #insolventa persoane fizice , #insolventa
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
La atâtea comentarii... Se pare că interesează pe nimeni...