Ponta, despre Realitatea Tv: Nu poti imparti tara intre fraierii de la Antena3, B1, Romania TV si ceilalti

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 13:38
3465 citiri
Ponta, despre Realitatea Tv: Nu poti imparti tara intre fraierii de la Antena3, B1, Romania TV si ceilalti
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, referitor la noul cod al insolventei, ca nu ii poate favoriza pe cei care nu platesc taxe.

"Nu poti imparti tara intre fraierii de la Antena3, B1, Romania TV si ceilalti care nu platesc taxe. Nu poti sa faci exceptie pentru cineva, chiar daca face emisiuni dspre tine", a precizat prim-ministrul la conferinta de presa organizata dupa sedinta USL, raspunzand la o intrebare adresata de un jurnalist al Realitatea Tv, societate aflata in insolventa.

Sedinta decisiva la USL: Divort sau impacare? Impacare LIVE

Premierul a reamintit principalele schimbari ale codului insolventei, anume faptul ca aceasta procedura nu poate dura mai mult de un an, iar dupa 90 de zile de la intrarea in insolventa, firma respectiva trebuie sa plateasca creantele curente.

In plus, el a precizat ca dupa ce aproba planul de reorganizare, societatile respective trebuie sa inceapa sa dea banii pentru somaj, sanatate si chirie, referindu-se la Realitatea Tv.

"Taxe platesc si pensionarii, si cei cu salarii mici", a punctat Victor Ponta.

Gusa: Ponta vrea sa falimenteze Realitatea Tv - cearta pe Codul insolventei

Monitorul Oficial a publicat vineri Legea Insolventei, care cuprinde paragraful 3 al articolului 81 si paragraful 2 al articolului 348, a caror existenta a fost descoperita de postul Realitatea TV si care au aparut in lege fara sa existe in varianta care a fost supusa dezbaterii publice.

Primul articol va produce efecte juridice fata de companiile mass-media care se afla in insolventa, obligand CNA sa suspende licenta de functionare posturilor de televiziune si de radio pana la aprobarea unui plan de reorganizare de catre judecatorul sindic.

Un al doilea articol din legea insolventei, 348, introduce caracterul retroactiv al al aplicarii acestei legi.

Postul Realitatea Tv sustine ca noul cod al insolventei ae caracter abuziv si ca modificarile au fost aduse fara consultare publica.

#Ponta insolventa Realitatea, #Ponta insolventa Ralitatea Tv, #Ponta Codul insolventei , #insolventa