Tofan Grup International a intrat in insolventa, urmeaza falimentul

Duminica, 16 August 2009, ora 15:35
3977 citiri
Tofan Grup International a intrat in insolventa, urmeaza falimentul

Tribunalul Bucuresti a admis, vineri, inceperea procedurii de insolventa a Tofan Grup International, urmand ca reprezentantii societatii sa ceara falimentul, au declarat avocatii grupului.

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant in instanta al firmei lui Gelu Tofan, a declarat ca, dupa deschiderea insolventei, se va ajunge la faliment, din cauza ca grupul nu mai poate fi sustinut financiar.

"S-a incercat o reorganizare a grupului, dar a esuat. Majoritatea firmelor componente ale grupului au intrat deja in faliment", a adaugat Piperea.

Avocatul a mai spus ca cea mai mare firma a grupului, Danubiana, a intrat in faliment din 2008. Danubiana fusese preluata de Tofan Grup in 1995.

Instanta a stabilit pentru 17 noiembrie primul termen de incepere a procedurii insolventei. La aceasta data proprietarii grupului pot cere deschiderea falimentului sau reorganizarea companiei.

Tofan Grup International a fost infiintata in 1991 de catre omul de afaceri Gelu Tofan si este o companie axata pe comercializarea si distributia anvelopelor.

Gelu Tofan a intrat, in urma cu cativa ani, in vizorul procurorilor din cauza contractului de schimb "masini uzate contra anvelope". Contractul dintre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group a fost incheiat in anul 2000 si s-a derulat pana in 2004. In acest dosar, procurorii DNA au inceput investigatii, dupa ce MApN a constatat anumite nereguli in derularea contractului privind schimbul a 4.000 de autovehicule uzate ale MApN cu 6.000 de anvelope primite de la Tofan Group.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Gelu Tofan, #Gelu Tofan DNA, #Gheorghe Piperea, #incepere procedura insolventa, #insolventa Tofan Grup, #Tofan Grup International , #insolventa