Uzina Vulcan a intrat in insolventa - Cati angajati vor fi concediati

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 10:53

   

Uzina Vulcan a intrat in insolventa - Cati angajati vor fi concediati
Uzina Vulcan din Bucuresti a intrat in insolventa, a anuntat, miercuri, conducerea societatii.

Potrivit B1 Tv, Consiliul de Administratie a informat reprezentantii angajatilor ca a inceput aceasta procedura.

Conform planului de reorganizare, 30% dintre angajati vor fi concediati, iar administratorul judiciar va fi acelasi ca la Hidroelectrica, Remus Borza.

Anuntul vine pe fondul protestelor a sute de muncitori ai uzinei, care sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile de doua luni.

Proteste la Uzina Vulcan din Bucuresti - directorul, imbrancit de angajati

Ei sunt hotarati sa continue manifestatiile pana cand aceasta situatie va fi rezolvata.

"Compania este decapitalizata si a cerut in instanta insolventa pentru ca avea datorii carora nu le mai putea face fata", a declarat Borza pentru Mediafax.

In cererea adresata instantei, Vulcan arata ca nu detine banii necesari pentru acoperirea datoriilor de circa 37 milioane euro si ca singura sansa de salvare a companiei este restructurarea, in baza procedurii de insolventa.

Afacerile Vulcan au scazut de la 104,9 milioane lei in 2010 la 93,2 milioane lei in 2011, respectiv la 73,7 milioane lei in 2012.

Ce pierderi a avut uzina Vulcan

Compania avea in 2010 pierderi de 19,6 milioane de lei, pentru ca un an mai tarziu valoarea acestora sa urce la 30,6 milioane lei, iar in 2012 la 48,5 milioane lei.

"Pierderile inregistrate in ultimele trei exercitii financiare (2010-2012), in valoare de 98.803.358 lei, sunt cauzate in principal de insuficienta disponibilitatilor banesti pentru achizitionarea de materii prime pentru onorarea comenzilor. Un alt element important care a condus la inregistrarea de pierderi a fost si faptul ca societatea inregistra datorii istorice care trebuiau achitate cu prioritate in detrimentul utilizarii resurselor financiare ale societatii pentru cresterea capacitatii de productie", arata Vulcan in cererea catre instanta.

Compania anunta in decembrie 2012 ca are dificultati in asigurarea capitalului de lucru, ca urmare a cresterii comenzilor din partea clientilor.

Vulcan are in derulare un contract pe cinci ani, in valoare de 105 milioane euro, cu compania Kuwait Oil Company, pentru livrarea a 210 unitati de pompare a petrolului. De asemenea, Vulcan a participat la o noua licitatie organizata de Kuwait Oil Company pentru livrarea a peste 1.300 de unitati de pompare.

Datoriile restante de peste un an totalizeaza 22,5 milioane lei, iar cele cu o scadenta depasita sub 360 de zile insumeaza 138,29 milioane lei.

Uzina Vulcan are in prezent 900 de angajati si produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale si unitati de pompare. Aproape 75% din actiunile societatii sunt detinute de omul de afaceri Ovidiu Tender, situat pe locul 15 in topul celor mai bogati oameni din Romania, cu o avere estimata la peste 200 de milioane de euro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2602 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
razek
rank 1
La trecutu-ti mare, mare viitor !
Oltchim, Arpechim, acum Vulcan, maine altele. Unde's promisiunile uslamistilor cum ca vor crea locuri de munca, vor privatiza, vor face investitii ? Raspuns: anul trecut i-a interesat sa-l dea jos pe Basescu, dupa Anul Nou si pana'n martie si-au impartit ciolanul , acum se ocupa de Rosca Stanescu si Becali si peste o luna intra in concediu. Halal !
MacGigi
rank 5
Gata, ultimul fleuron industrial roman s-.a stins: nu ma fabrica
prezervative. In fine, populatia Romaniei va depasi 22 de milioane... repejor, ca somerul nu are ce face si copuleaza...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor