Aeroport construit de chinezi in Romania, garantat cu lemn sau resurse minerale

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 12:41
4909 citiri
Aeroport construit de chinezi in Romania, garantat cu lemn sau resurse minerale

Statul roman le-ar putea oferi garantii sub forma de produse din lemn sau resurse minerale companiilor chineze care intentioneaza sa construiasca Aeroportul International Brasov-Ghimbav.

Proiectul aeroportului a fost prezentat de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov Mihai Pascu in cadrul forumul economic romano-chinez, care s-a desfasurat saptamana trecuta, la Beijing, informeaza Buna ziua Brasov.

Printre companiile care au participat la eveniment s-au numarat Yuanda Enterprise Group, China CAMC Engineering Co Ltd, China National Aero-Technology Impert & Export Coroporation, Jiuchuang Group sau China Civil Engineering Construction Corporation.

China a alocat 280 de milioane de dolari pentru investitii imediate in Romania, prin Banca de import-export a Chinei. Pentru proiectele publice trebuie sa existe garantii guvernamentale. Vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, a aratat ca "atat la nivelul Comisiei Europene, cat si cu Fondul Monetar International, garantiile de stat se dau greu, aproape deloc".

Insa garantiile nu trebuie sa fie neaparat sub forma de cash, ci pot consta si in produse.

"O solutie, discutata de principiu si care trebuie analizata in Guvern, unde un rol esential il are domnul ministru al Economiei, Constantin Nita, este aceea de a garanta in loc de cash cu resurse minerale si lemn, in contrapartida pentru o parte din garantiile financiare ale statului roman.

Ce trebuie sa se inteleaga in urma acestor discutii este faptul ca toata lumea este deschisa unei colaborari si punerea in practica a acestui proiect. Totul este sa gasim solutiile in concordanta cu cerintele partenerilor asiatici si ale conventiilor pe care Romania le are cu forurile europene si FMI", a explicat Mihai Pascu.

De asemenea, potrivit acestuia, conditiile de creditare cerute de chinezi sunt "extraordinar de bune".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#aeroport Brasov garantii chinezi, #Aeroport International Ghimbav , #investitii straine