Ambasadorul Marii Britanii: Clujul poate deveni un fel de Silicon Valley al Romaniei

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 19:46
2311 citiri
Ambasadorul Marii Britanii: Clujul poate deveni un fel de Silicon Valley al Romaniei

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Martin Harris, spune ca Romania nu este una dintre pietele traditionale de investitii pentru tara sa. Totusi, el lauda potentialul Romaniei si mai ales efortul autoritatilor din Cluj de a-i atrage pe oamenii de afaceri.

"Pentru Marea Britanie, Romania nu este o piata traditionala de investitii. Cu toate acestea, pot sa confirm ca exista interes din partea companiilor britanice sa investeasca pe piata romaneasca. Mai mult chiar, companiile romanesti sunt bine-venite sa investeasca in Marea Britanie.

Am fost recent intr-o vizita la Cluj-Napoca si cred ca toate administratiile locale ar trebui sa fie la fel de deschise pentru a atrage investitii straine. Pentru companiile mici si mijlocii din IT, Clujul poate deveni un fel de Silicon Valley al Romaniei", a afirmat ambasadorul, potrivit Ziarul Financiar.

Martin Harris a precizat, insa, ca si investitorii britanici din Romania au problemele de care spunea recent cancelarul german Angela Merkel.

"Cancelarul german are dreptate. Pot spune ca si firmele britanice au probleme in a-si recupera banii de la statul roman. Statul roman trebuie sa stabileasca si sa respecte un calendar al platilor catre companii, auditorii acestor companii trebuie sa stie ca acest calendar este respectat. In privinta contractelor publice, cred ca Romania ar trebui sa urmeze exemplul Poloniei si sa externalizeze auditarea ofertelor", a mai adaugat el.

Ambasadorul a mai spus si ca, la iesirea din criza, Romania trebuie sa se afle intr-o situatie mai buna decat cea in care era atunci cand a intrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#investitii straine Romania, #investitii Cluj, #ambasador Marea Britanie investitii, #Cluj Silicon Valley , #investitii straine