Ambasadorul Marii Britanii: Sectorul din Romania care reprezinta un El Dorado pentru investitori

Joi, 18 Februarie 2016, ora 16:38
5796 citiri
Ambasadorul Marii Britanii: Sectorul din Romania care reprezinta un El Dorado pentru investitori

Companiile britanice vor sa investeasca in sectorul energetic din Romania, gratie numeroasele avantaje pe care le ofera, a explicat ambasadorul acestei tari la Bucuresti, Paul Brummell.

"Avem deja companii din Marea Britanie, cum ar fi Amec Foster Wheeler, care activeaza in sectorul energetic din Romania. Sunt trei sectoare - petrol si gaze, sectorul nuclear si inovatia si carbunele - unde Marea Britanie are o expertiza insemnata, dar si sectoare in care tari din regiune, intre care si Romania, trebuie sa faca fata unor provocari considerabile.

Astfel ca este o oportunitate pentru a pune in legatura companii din Marea Britanie cu parteneri romani. Au loc continuu discutii, exista companii interesate sa investeasca in sectorul energetic romanesc, insa, desigur, conteaza foarte mult deciziile luate de Guvernul Romaniei si de autoritatile din energie, decizii privind investitiile si oportunitatile. Stim ca Guvernul lucreaza acum la Strategia energetica si asteptam noutati dinspre partea romana", a mentionat Brummell, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca Romania si Marea Britanie au multe in comun in ceea ce priveste energia, avand in vedere ca ambele au rezerve de petrol si gaze, precum si centrale nucleare si au investit in surse regenerabile.

Ambasadorul Marii Britanii: Relatia cu Romania este un adevarat parteneriat intre prieteni (Video)

Brummell a aratat ca tara noastra are multe avantaje in fata vecinilor, de exemplu o dependenta mult mai mica fata de gazele rusesti, comparativ cu alte state din regiune.

"In plus, sunt decizii importante ce urmeaza a fi luate in Romania referitor la capacitati care ar urma sa fie puse in functiune in viitor, cum ar fi reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, dar si decizii importante privind resursele de gaze din Marea Neagra", a precizat ambasadorul, prezent la Varsovia cu ocazia unui summit dedicat investitiilor in energie.

Iulian Chifu: Parteneriatul strategic cu Marea Britanie trebuie intarit, nu inlocuit

Acesta considera ca punctul forte al Romaniei consta in diversitatea surselor de productie a energiei - hidro, carbune, petrol si gaze, energie nucleara si regenerabila.

Declaratiile ambasadorului au loc in contextul in care la summit-ul organizat joi la Bruxelles, in Belgia, liderii celor 28 de state membre UE se reunesc pentru o intalnire cruciala pe tema unei posibile iesiri a Marii Britanii din blocul comunitar. Populatia urmeaza sa voteze in cadrul unui referendum pe aceasta tema in luna iunie.

Intalnire cruciala la Bruxelles: Ce inseamna, de fapt, un eventual Brexit

Ce spunea David Cameron despre Romania

Prim-ministrul britanic David Cameron a vizitat de curand tara noastra, ocazie cu care a spus ca romanii aduc o contributie valoroasa in Marea Britanie, dar ca trebuie rezolvata problema presiunii pe serviciile publice britanice.

David Cameron, la Bucuresti: Romanii aduc o contributie valoroasa in Marea Britanie

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca locul Marii Britanii "este clar in Uniunea Europeana", dar si ca romanii din Regatul Unit sunt bine integrati si ca platesc taxe, contribuind la economia tarii.

Citeste si:
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...