Boc s-a intalnit cu reprezentantii Grupului Draxlmaier

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 20:52
2240 citiri
Boc s-a intalnit cu reprezentantii Grupului Draxlmaier
Foto: agenda.ro

Primul-ministru Emil Boc a discutat joi, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Grupului Draxlmaier, despre proiectele de investitii ale companiei in Romania. Seful Executivului a dat asigurari ca "investitiile companiei in Romania sunt in siguranta".

In cadrul intalnirii, reprezentantii Draxlmaier au prezentat primului-ministru proiectele de extindere a capacitatii de productie a fabricilor de la Satu Mare, Codlea si Hunedoara, detinute de grupul german, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Proiectul de investitii care urmeaza sa se realizeze la Satu Mare are o valoare de aproximativ 30 milioane de euro si consta in extinderea capacitatii de productie a DRM Draxlmaier Satu Mare pe sectorul de cablaje electrice pentru autovehicule. Investitia se va derula in perioada 2012-2013 si va crea aproximativ 1.000 de locuri de munca. Investitia actuala a grupului la Satu Mare este in valoare de 113,4 milioane lei si peste 4.300 de locuri de munca.

Premierul Emil Boc a aratat ca Executivul este foarte interesat de realizarea unor capacitati noi de productie care sa contribuie la dezvoltarea industriei auto din Romania.

De asemenea, primul-ministru Emil Boc i-a asigurat pe reprezentantii Grupului Draxlmaier ca "investitiile companiei in Romania sunt in siguranta", intrucat situatia macroeconomica s-a consolidat in urma masurilor luate de Executiv. "Vom aborda constructia bugetului de stat pentru 2012 intr-o maniera serioasa si responsabila", a subliniat premierul.

O alta tema abordata in cadrul intalnirii a vizat extinderea cooperarii Grupului Draxlmaier cu universitati romanesti, in vederea specializarii profesionale a personalului companiei.

Investitiile cumulate ale Grupului Draxlmaier in Romania totalizeaza, din 1993 si pana in prezent, aproximativ 200 milioane de euro si un numar de 12.000 de locuri de munca.

Din delegatia grupului Draxlmaier au facut parte Fritz Draxlmaier - CEO si proprietarul grupului Draxlmaier, Karl Wallner, director general al grupului Draxlmaier, cu responsabilitate pentru capacitatile de productie din toata lumea, Patrick Seyller si Iuliu Aurel Cadar, directori administrativi Pitesti, respectiv Satu Mare.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Boc intalnire reprezentanti Draxlmaier, #investitii Draxlmaier Romania , #investitii straine