Bosch ia locul Nokia, la Cluj, pentru minimum sapte ani

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 14:09
2740 citiri
Bosch ia locul Nokia, la Cluj, pentru minimum sapte ani
Foto: Arhiva

Consiliul Judetean Cluj a aprobat in unanimitate, miercuri, contractul cu compania Bosch privind concesionarea terenului pe care va fi construita o fabrica de componente auto in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu si conditiile in care se va face acest lucru.

Potrivit contractului, SC Robert Bosch SRL va concesiona o parcela de teren de 21,5 ha in perimetrul parcului industrial pe o durata de 99 de ani.

Compania germana ar urma sa stea la Cluj minimum sapte ani, timp in care va finaliza cele doua etape ale investitiei. Planul de investitie al companiei Bosch este impartit in doua etape, una care va incepe in acest an si se va finaliza anul viitor si alta care va incepe in 2013 si se va incheia in 2015.

"In cazul in care compania decide sa paraseasca Jucu inainte de termen, trebuie sa gaseasca un investitor care sa vina la Jucu in locul ei sau timp de doi ani sa plateasca despagubiri", a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Tise a mai spus ca Bosch va face 2.000 de angajari, tot in doua etape, pana in 2015.

Dupa ce a fost aprobat de catre consilierii judeteni, contractul cu compania Bosch care va fi semnat vineri, iar apoi documentul va fi transmis Ministerului Finantelor pentru acordarea ajutorului de stat.

La sfarsitul lunii ianuarie, fostul premier Emil Boc anunta ca firma Bosch a inaintat o cerere de ajutor de stat pentru creare de locuri de munca si investitii la Cluj si preciza atunci ca a cerut Ministerului de Finante sa analizeze rapid solicitarile care vizeaza investitii sau locuri de munca in Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Bosch Cluj, #Bosch fabrica romania, #Bosch afaceri Romania , #investitii straine