Ce-si doresc americanii pentru a investi mai mult in Romania

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 23:24
5238 citiri
Ce-si doresc americanii pentru a investi mai mult in Romania
Foto: comunicatedepresa.ro

Mai mult de 50% dintre sefii companiilor americane prezente in Romania vor sa-si mareasca investitiile de capital in tara noastra si sa-si mareasca numarul de angajati, cu toate ca acestia sunt nesatisfacuti de administratia publica si de infrastructura, se arata intr-un raport al AmCham, camera de comert a SUA in tara noastra.

Indicatorii raportului dezvaluie 25 de avantaje pentru competivitate in Romania, 49 de dezavantaje si 22 de factori neutri, ceea ce demonstreaza faptul ca tara noastra trebuie sa-si imbunatateasca performanta, potrivit comunicatului oficial AmCham.

In acest sens, Camera de Comert a SUA lanseaza o suita de recomandari.

Americanii ne sfatuiesc sa folosim finantarile europene pentru a ne dezvolta infrastructura, sustinute de parteneriatele public-privat, sa imbunatatim competivitatea intre companiile romanesti pe piata locala si internationala.

De asemenea, AmCham recomanda initierea de noi legi si politici care sa aiba ca efect sustinerea unei cresteri economice si care sa ofere stabilitate mediului de afaceri.

Dezvoltarea unei strategii clare privind sectorul energetic, investitiile in infrastructura retelei de utilitati si realizarea unui program privind generarea de energie reutilizabila se numara, de asemenea, printre aspectele luate in vedere de americani.

Americanii recomanda cresterea nivelului de transparenta in administratia publica si folosirea corecta a bugetului national.

Grija americanilor pentru ridicarea nivelului de competivitate in Romania ia in considerare si politicile privind cresterea nivelului de trai in tara noastra, subliniind impactul pe care o populatie imbatranita il poate avea asupra economiei reale si a sustenabilitatii financiare.

In ceea ce priveste sectorul IT, capitol la care stam bine, AmCham recomanda stimularea specialistilor de la noi din tara, astfel incat sa evitam "exodul de creiere" inspre alte meleaguri.

Reforma profunda a administratiei financiare, modernizarea si simplificarea colectarii de taxe si reducerea evaziunii fiscale se afla de asemenea pe lista "de facut" a statului roman.

Nu in ultima instanta, AmCham recomanda investitiile in industriile cheie pentru export si crearea de pachete de stimulare pentru investitorii locali si straini.

Statul roman trebuie sa recunoasca si sa dezvolte pietele de capital ca o sursa alternativa importanta de capital, atat pentru creditorii din mediul public, cat si pentru cei din mediul privat.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#camera comert SUA, #investitori americani Romania, #AmCham Romania recomandari competivitate , #investitii straine
Comentarii