Cel mai mare Chinatown din Europa se deschide in curand la Afumati

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 11:43
9958 citiri
Cel mai mare Chinatown din Europa se deschide in curand la Afumati
Foto: Adevarul

Cel mai mare cartier chinezesc din Europa se deschide in curand langa Bucuresti, la Afumati. Inaugurarea investitiei de peste 100 de milioane de euro a fost planificata initial pentru vineri, 29 aprilie, dar va fi amanata aproximativ o luna.

Firma China Town Romania este controlata de investitori chinezi si turci. "Am creat putina confuzie, ce-i drept, cu afisele din oras, vineri (nr. 29 aprilie) asteptam de fapt proprietarii sa-si ocupe standurile. Oricum, dupa Paste vanzarile nu s-ar fi ridicat la nivelul asteptarilor. Mai asteptam circa o luna de zile", a declarat Andi Zhuang, unul dintre asociatii China Town Romania, pentru Adevarul.

Centrul nu arata precum celelalte "Chinatown-uri" din lume, desi este impresionant, avand o suprafata de 80 de hectare. Seamana mai mult cu o insiruire de hale care nu pot fi vizitate intr-o singura zi.

Dupa inugurarea oficiala, bucurestenii vor gasi aici insa 1.500 de standuri de unde pot cumpara, la pret de producator, haine, incaltaminte, electronice, jucarii, material de constructii. Dupa terminarea cumparaturilor, clientii pot lua masa intr-unul din cele patru restaurante cu specific chinezesc, turcesc si romanesc. De asemenea se vor putea relaxa in una din cele zece cafenele care vor fi deschise.

Ultima etapa a proiectului o reprezinta constructia unui en-detail deschis non-stop, a unei gradinite, un megadepozit, o parcare de 5.000 de locuri si un cartier de vile langa padurea din apropiere.

Un paradox al megaconstructiei il reprezinta si faptul ca spatiile comerciale au fost construite de firme turcesti cu materiale chinezesti.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Chinatown Afumati, #China Town Romania, #complex chinezesc marfuri Bucuresti , #investitii straine