China va investi in proiectele energetice de la Tarnita si Cernavoda

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 19:03
2154 citiri
China va investi in proiectele energetice de la Tarnita si Cernavoda
Foto: Tribuna

Companiile chineze vor investi in proiectele energetice de la Tarnita si Cernavoda, a declarat vineri ministrul Economiei, Ion Ariton.

Ion Ariton, s-a intalnit, la Beijing, cu ministrul Comertului din Republica Populara

Chineza, Chen Deming, in cadrul unui dejun de lucru oferit de demnitarul chinez in

onoarea ministrului roman, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cei doi ministri au discutat timp de o ora despre intensificarea cooperarii economice dintre Romania si Republica Populara Chineza si despre proiectele de investitii chineze in Romania, propuse in august la vizita prim-ministrului Emil Boc la Beijing.

Ministrul Chen Deming i-a transmis ministrului Ion Ariton sprijinul guvernului chinez pentru dezvoltarea relatiilor cu Romania.

Ministrul chinez i-a spus ministrului Ion Ariton ca, din punctul sau de vedere, sunt sanse foarte mari ca unele companii chineze sa se implice in proiectele energetice de la Tarnita si Cernavoda.

Nuclearelectrica a semnat un acord cu chinezii, privind reactoarele 3 si 4

"Am avut discutii aplicate si concrete cu domnul ministru Chen Deming. Concluzia mea este ca investitiile chineze in Romania vor creste puternic in perioada urmatoare, interesul in acest sens fiind ridicat din partea Guvernului chinez, cu conditia ca proiectele sa fie fezabile si profitabile pentru ambele parti", a declarat, la finalul intalnirii, ministrul Ion Ariton.

Companiile Nuclearelectrica SA si China Guangdong Nuclear Power Group au semnat, joi, la Beijing, acordul de confidentialitate privind accesul companiei chineze la documentatia proiectului privind construirea reactoarelor 3 si 4 Cernavoda.

L.S.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#chinezi Cernavota Tarnita, #chinezi investitii Romania , #investitii straine
Comentarii