Chinezii ar putea construi un complex energetic la Uricani

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 17:26
1929 citiri
Chinezii ar putea construi un complex energetic la Uricani
Foto: Ziare.com / Marius Mitrache

Un complex energetic ar putea fi construit la Uricani, judetul Hunedoara, de catre investitori chinezi, pe locul fostei mine de la Valea de Brazi.

Cel putin asta spera autoritatile de la Uricani, care spun ca au decis sa ia legatura cu investitori chinezi, pentru ca zacamantul din mina inchisa acum cativa ani sa fie din nou exploatat.

Mai mult, primarul din Uricani, Danut Buhaescu, spune ca acolo e loc si de un complex energetic ecologic si ca toate ar putea deveni realitate, daca chinezii accepta colaborarea.

"La fosta mina Valea de Brazi doar 5 la suta din zacamant a fost exploatat. Am lansat la Ambasada Chinei propunerea de a exploata acest zacamant pentru ca, chinezii ar vinde energie dupa ce ar crea in locul unde a existat mina Valea de Brazi un complex energetic care sa cuprinda exploatarea carbunelui si o termocentrala ecologica, cu zero emisii de carbon. In China exista un astfel de proiect pilot, iar noi mizam pe faptul ca aici, la Valea de Brazi, exista foarte mult carbune", spune Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.

Mina de la Valea de Brazi a fost inchisa, insa primarul orasului Uricani, care a si lucrat timp de mai multi ani la acea exploatare de huila, sustine ca rezervele neexploatate ajung pentru o jumatate de secol.

Mina Valea de Brazi a fost deschisa in august 1986 si a functionat vreme de 12 ani, pana in anul 1998, cand a fost inchisa.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#mina Valea de Brazi chinezi, #complex energetic chinezi Uricani , #investitii straine
Comentarii
Poza Terente
Terente
rank 2
Bai da terminati-va odata cu chinezii cei investitori( astia au vocatie de mancatori de serpi si orez, parca?)