Ziare.com

Chinezii vor sa investeasca in industria IT din Romania

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 19:28

   

Chinezii vor sa investeasca in industria IT din Romania
Companiile de software din China sunt interesate de a investi in Romania, tara noastra fiind vazuta ca o poarta de intrare pe piata europeana, pentru aceste firme.

Avantajele competitive ale Romaniei au fost prezentate, miercuri, la Beijing, in cadrul unei intalniri dintre ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, si reprezentantii industriei de software din China, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Printre avantajele subliniate de ministrul Vreme in vizita la Beijing cu scopul atragerii de investitii in sectorul IT&C se afla forta de munca bine pregatita, cunoasterea de limbi straine si avantajele fiscale oferite de Guvernul roman.

La intalnire au participat reprezentanti ai firmelor China National Software and Service Co., Ltd; Digital China Holdings Limited; Tencent Technologies; NetEase.com, Inc.; Kingdee International Software Group Company Limited; Beyonsdsoft Co. Ltd; iSoftStone Holdings Limited; NSFOCUS Information Technology Co., Ltd.; Alibaba Network Technology Co., Ltd.; United Information Technology Co., Ltd.; Centrin Data System Co., Ltd.

Ca urmare a discutiilor avute si a interesului manifestat de companiile chineze cele doua parti au hotarat sa organizeze in cursul acestui an, la Bucuresti, un Forum economic bilateral in sectorul IT&C. La Forum vor participa companii chineze si romane, in scopul dezvoltarii de parteneriate si pentru promovarea unor investitii din partea marilor companii din China in tara noastra.

A.T.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Excelent !

Foarte bine ! China este o mare putere economica si avem tot interesul sa ne-ndreptam - din acest punct de vedere - economic, si privirea spre Orientul Indepartat...
Sper sa nu mai vina dl.T.B. cu vreo "perla"...In diplomatie si in relatiile economice conteaza si "limba dulce, mult aduce".

 

doare in sapca

Doare in sapca pe chinez. Tu nu vezi ca vin chinezii pe capete in occident ? In China pt 60 % din populatie chibritul este o noutate. Nu va uitati numai ope cooasta Pacificului. China e saraca si nu te pricopsesti de acolo. Mai bine mai taiati din sarbatori si munciti.

Timeo Danaos si dona ferente

Adica, fereste-te de chinezi ca e spioni.

Sa vina domne' sa munceasca si sa ne dea ajutoare ca asa nu se mai poate

Ne-au taiat astia ajutaorele, nu se mai da de pomana, ce am ajuns in capitalism? Sa ne trimita la munca? Nu se mai poate...

 

Sa ne dea pensii mari!

Statul sa se imprumute, sa angajeze bugetari si sa ne dea indemnizatii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor