Investitiile americane in Romania ar putea creste cu 50% in 5 ani

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 15:32
1925 citiri
Investitiile americane in Romania ar putea creste cu 50% in 5 ani
Foto: TVR Info

Investitorii americani de pe piata romaneasca isi vor majora investitiile pe aceasta piata, cu 50% in urmatorii cinci ani, in contextul in care mediul de afaceri, structura pietei si reactia Guvernului sunt principalele ingrediente in atragerea investitiilor, a declarat, miercuri, ambasadorul SUA in Romania, Mark Gitenstein, la lansarea Raportul de Competitivitate a AmCham Romania.

"Mediul de afaceri de aici, structura pietei, reactia Guvernului sunt principalele ingrediente in atragerea investitiilor si intarirea pietei in Romania. Este cel mai important lucru in atragerea investitiilor de capital. Investitiile se vor duce acolo unde investitorii obtin cel mai mare profit, unde este credibilitate si transparenta. Iar Raportul de Competitivitate arata ca investitorii vor veni aici, pentru ca sistemul este predictibil si transparent", a afirmat Mark Gitenstein.

Ambasadorul SUA in Romania a amintit ca, potrivit Raportului lansat de AmCham, investitiile companiilor americane din Romania vor creste cu peste 50%, in urmatorii cinci ani.

"Sondajul ce a chestionat directorii executivi din Romania spune ca directorii si companiile sunt deja aici si vor sa investeasca mai mult in Romania. In urmatorii cinci ani, capitalul investit va creste cu 50%, au spus 57% dintre investitori. Investitorii americani care sunt deja aici vor investi mai mult. Ce este important este ca cel mai usor este sa atragi investitii de la cei aflati deja aici", a adaugat Gitenstein.

Recomandarile Raportului de Competitivitate au la baza analiza a peste 70 de indicatori economici din cinci segmente principale de activitate, evaluarea cadrului legislativ si de reglementare local, precum si raspunsurile a peste 150 de lideri de companii cu privire la mediul de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#investitii americane Romania, #Mark Gitenstein investitii americane, #ambasador SUA investitii , #investitii straine
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Pai da, vor sa cumpere sistemul energetic pe nimik, le-a promis BASE
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Vivat domnu' Ghitza Stain c-a facut niste sondaje,...