Ziare.com

Investitiile straine au explodat in 2014: Record pentru luna noiembrie

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 22:05

   

Investitiile straine au explodat in 2014: Record pentru luna noiembrie
Investitiile straine directe au explodat in primele 11 luni din 2014, inregistrand o crestere de 60%, pana la 2,12 miliarde euro.

Doar in noiembrie au fost atrase 531 milioane de euro, cea mai mare suma lunara de anul trecut.

"Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania (date estimate) au totalizat 2,122 miliarde de euro, din care participatiile la capital (inclusiv pierderea neta estimata) au insumat 2,364 miliarde de euro, iar creditele intragrup au inregistrat o valoare negativa de 242 milioane euro (net) ", arata datele BNR remise Ziare.com.

Comparativ, in perioada ianuarie-noiembrie 2013, investitiile straine au atins nivelul de 1,33 miliarde euro.

In afara de noiembrie, o alta luna cu incasari mari din aceasta sursa a fost mai: 306 milioane de euro au fost pompati atunci in tara noastra de catre nerezidenti.

La polul opus, cele mai reduse niveluri au fost inregistrate in februarie, 36 milioane de euro, si in octombrie, 80 de milioane euro.

In 2013, investitiile straine directe au fost mai mari cu 26,8% comparativ cu 2012, ajungand la 2,71 miliarde euro.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2792 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Or fi explodat in capul lui Ponta sau INS-ului servil!

Ca in buzunarele romanilor nu se simte nicio explozie. Ba chiar e invers: locurile de munca sunt tot mai putine si mai prost platite.

 

Articol manipulativ!

In realitate nivelul investitiilo straine sunt catastrofal de joase!Noroc cu diaspora care trimite miliarde anual la familiile din tara!
Sa le compari cu anul dezastruos 2012,cand lovitura de stat parlamentara pentru demiterea pres.Basescu a aruncat Romania cu ani in urma,suna a manipulare primitiva de la antena 3!
Comparati investitiile straine din Romania cu cele din Polonia sau Ungaria,Cehia, Slovacia,ponderandu-le cu populatia absoluta si o sa ajungeti la concluzii sumbre!
Este o minciuna comparabila cu mult laudatul somaj de doar 6%,in timp ce 3 mil de romani productivi muncesc pentru dezvoltarea PIB-urilor italiene,spaniole etc!
Adaugati-i la somajul din tara si acesta s-ar situa la cca.40%!
Apoi de ce nu vorbeste autorul de miliardele de euro oferiti generos,gratis, de UE si neutilizati,urmand sa fie pierduti acest an?Teo

 

Da, Teo. De acord

.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor