Ziare.com

Investitiile straine directe au crescut cu 55% in primele opt luni

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 14:49

   

Investitiile straine directe au crescut cu 55% in primele opt luni
Investitiile straine directe in Romania au crescut cu 55% in primele opt luni ale anului fata de perioada similara din 2011, la 941 milioane euro potrivit datelor BNR.

In perioada ianuarie-august 2011, investitiile straine directe au fost de 607 milioane euro.

De asemenea, contul curent al balantei de plati a inregistrat in primele opt luni un deficit de 3,12 miliarde euro, in scadere cu 23% fata de perioada corespunzatoare din 2011, pe fondul unei cresteri cu cu 462 milioane de euro a balantei transferurilor curente si cu 418 milioane de euro a balantei transferurilor

Deficitul de cont curent a fost finantat in proportie de 30,1% prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Deficitul contului curent in perioada ianuarie - august 2012 a fost finantat in proportie de 30,1% prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, care au totalizat 941 milioane euro (fata de 607 milioane euro in perioada ianuarie - august 2011), din care participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 140 milioane euro, iar creditele intra-grup 801 milioane euro", se arata intr-un comunicat al BNR.

Datoria externa pe termen mediu si lung a insumat 77,22 miliarde euro la 31 august (78,8% din total datorie externa), in crestere cu 1,7% fata de 31 decembrie 2011.

Datoria externa pe termen scurt a ajuns la 20,77 miliarde euro (21,2% din total datorie externa), in scadere cu 8,9% comparativ cu finele anului trecut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1693 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai...

de ce cresc?
pentru ca aia de dinainte le-au lasat la un nivel nepermis de mic :)

 

Romania de vanzare

deci pe scurt, punem Romania la Vanzare si datoria tarii continua sa creasca,concluzia: unde sunt banii? nici un politician nu a prezentat un plan de reducere a datoriei externe ; probabil ca asteapta ca acest lucru sa-l faca FMI sau BCE? o tara datoare e o tara ce saraceste, asa ca nici un politician sa nu se mai laude; cind o sa vedem si noi programe de austeritate in randul ministerelor care numai incaseaza si cheltuie, asteptand sa mai vina careva sa-l corecteze, ca sa mai inapoieze o particica de bani?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor