Ziare.com

Investitorii straini: Iata ce trebuie facut pentru ca institutiile publice sa fie mai eficiente

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 14:30

   

Investitorii straini: Iata ce trebuie facut pentru ca institutiile publice sa fie mai eficiente
Consiliul Investitorilor Straini (FIC) a atras atentia, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca o mai buna functionare si o crestere a eficientei institutiilor publice pot contribui semnificativ la stimularea investitiilor straine si autohtone.

Steven van Groningen (foto), membru in board-ul FIC, a militat pentru nevoia pentru un dialog constant dintre Guvern si toate partile interesate.

De asemenea, acesta a mai precizat ca, "pentru a crea predictibilitate si stabilitate este nevoie de o mai eficienta administrare a banului public, de o mai buna prioritizare a marilor proiecte de investitii publice si de legiferare mai putin frecventa prin ordonante de urgenta", informeaza site-ul FIC.

Investitorii straini: Nu mai vrem taxe si impozite introduse peste noapte

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In cadrul evenimentului au fost identificate o serie de aspecte din activitatea institutiilor publice care ar putea fi imbunatatite din punctul de vedere al FIC:

  • Cresterea capacitatii Guvernului de monitorizare a obligatiilor asumate
  • Prioritizarea investitiilor publice dupa un algoritm transparent
  • Imbunatatirea guvernantei corporative in companiile de stat
  • Reforma structurii salariilor din sectorul public fara cresterea anvelopei salariale totale

Mihai Bogza, presedintele FIC, a salutat dialogul dintre mediul de afaceri si Guvern care a devenit mai constructiv si mai structurat in ultima vreme.

"Dialogul intre factorii de decizie si investitori este absolut necesar pentru a crea premisele unei cresteri economice sustenabile. Adoptarea unor masuri in afara unui dialog prealabil, transparent si deschis cu mediul de afaceri reduce considerabil sansa de a avea performanta economica sustenabila si pe termen lung.

Incurajam Guvernul si celelalte autoritati sa consulte nu doar mediul de afaceri, ci toti factorii implicati, atunci cand doresc sa adopte masuri cu impact semnificativ", a explicat Mihai Bogza.

Mesajul final transmis de reprezentantii FIC a fost acela ca statul poate crea cadrul in care investitiile in economia romaneasca sa creasca, insa pentru ca acest efect sa se produca trebuie sporita eficienta functionarii institutiilor publice.

Cresterea transparentei, predictibilitatea si stabilitatea actului legislativ vor spori increderea investitorilor in mediul de afaceri si in competitivitatea economiei romanesti, au concluzinoat cei de la FIC.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1450 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor