Magnet pentru bani: Ce domenii vor atrage cele mai multe investitii straine in 2014

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 22:55
3010 citiri
Magnet pentru bani: Ce domenii vor atrage cele mai multe investitii straine in 2014

Anul viitor, agricultura, IT-ul si externalizarea serviciilor vor fi principalele domenii de interes pentru investitorii straini in Romania, se arata intr-o analiza realizata de firma Accace.

In 2014, agricultura va atrage cei mai multi bani de la oamenii de afaceri din afara tarii, se artaa in comunicatul remis Ziare.com.

"Principalul argument pentru agricultura este interesul major al fondurilor de investitii straine pentru cumpararea de terenuri si ferme, dar si pentru cultivarea si operarea acestora.

Terenul din Romania prezinta avantaje majore pentru investitori, datorita faptului ca exista suprafete foarte mari de teren care pot fi incadrate in zona de culturi bio, fapt ce ridica pretul produsului final", a precizat Bogdan Badea, Managing Director Accace in Romania.

De asemenea, si IT-ul va atrage multe investitii in 2014, avand in vedere cresterea cererilor de aplicatii sau dezvoltarii de programe, unde Romania este privita ca una dintre cele mai mature piete pentru externalizare.

Nu in ultimul rand, un domeniu care a atras si atrage in continuare companii este cel al centrelor de externalizare, cu un potential foarte mare, arata Accace.

"Deosebirea fata de primele doua domenii mentionate este aceea ca genereaza venituri mai mici pentru economie, insa are avantajul de a crea cele mai multe locuri de munca", potrivit sursei citate.

Accace mai sustine ca unul dintre factorii care au atras companiile in ultima perioada, "dar care de multe ori trece neobservat", este chiar dezvoltarea pietei locale de externalizare.

"Analizand nivelul de pregatire al Romaniei in ceea ce priveste investitiile straine, descoperim o serie de avantaje si dezavantaje pe care tara noastra le prezinta. Avantajele Romaniei fata de tarile din regiune raman in continuare forta de munca si costurile operationale scazute, in timp ce punctele slabe sunt reprezentate de birocratie, pe care investitorii o percep ca fiind excesiva, si lipsa predictibilitatii fiscale", se mai arata in comunicat.

Accace asigura servicii de contabilitate, raportare financiara, corporate si secretariale, salarizare, administrare de personal, consultanta fiscala si de afaceri. Compania are birouri in Romania, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia, Ucraina si Marea Britanie, fiind prezenta prin parteneri in alte 12 state.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#investitii agricultura 2014, #investitii Romania 2014, #domenii investitii Romania, #domenii investitii 2014 , #investitii straine