O companie din Coreea de Sud vrea sa investeasca 150 milioane de dolari in Romania

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 13:20

   

O companie din Coreea de Sud vrea sa investeasca 150 milioane de dolari in Romania
O companie din Coreea de Sud vrea sa investeasca circa 150 milioane de dolari in Romania, prin construirea unei fabrici de componente anvelope si airbaguri auto.

Ministerul Economiei a precizat ca s-au purtat discutii in acest sens, cu firma Hyosung Corporation, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial.

Astfel, proiectul, care a fost discutat de catre ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, aflat in perioada 21-22 mai in aceasta tara, ar urma sa fie pus in practica "in perioada imediat urmatoare".

Compania Hyosung are o capitalizare de piata de circa 1,2 miliarde euro si activitati in sectoarele textilelor, materialelor industriale, industriei chimice, industriei grele, constructiilor, tradingului de produse chimice si din otel, importului de automobile si serviciilor financiare.

Conform lui Isar, intalnirea din Coreea a constituit o buna oportunitate pentru prezentarea prioritatilor noului guvern al Romaniei, a punctelor de interes pentru investitorii sud coreeni, a proiectelor majore de cooperare in domeniul dezvoltarii regionale, subliniind faptul ca tara noastra are un potential de crestere economica de 5% sustenabil in perioada urmatorilor 5 ani.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2793 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor