Romania vrea sa vanda obligatiuni in valoare de 2 miliarde de dolari

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 20:54
1626 citiri
Romania vrea sa vanda obligatiuni in valoare de 2 miliarde de dolari

Romania doreste sa stranga o suma de 2 miliarde de dolari din vanzarea obligatiunilor denominate in dolari, a declarat Secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi.

Tara noastra doreste sa obtina cel putin 500 de milioane de dolari din vanzarea titlurilor cu o maturitate de cel putin cinci ani, scrie Bloomberg.

"Se aproba cea de a doua tranzactie pe pietele externe de capital in cadrul programului de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu. Suma finala, maturitatea, dobanda, precum si toti ceilalti termeni si conditii financiare urmand sa fie stabiliti la momentul lansarii emisiunii, in functie de conditiile de piata", se arata intr-un ordin al ministrului Finantelor Publice.

Oficialii din Romania se intalnesc cu investitorii din Londra si Statele Unite in perioada 11-16 noiembrie, in efortul tarii noastre de a reduce deficitul bugetar sub 4,4%.

Romania nu se mai bazeaza din martie 2011 pe un ajutor venit din partea Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Mondiale (BM), tara noastra incercand sa-si reduca deficitul bugetar prin micsorarea cheltuililor publice si cresterea taxelor.

"Cred ca Romania este un loc bun pentri nvestitorii straini. Facem acest lucru acum (vanzarea de obligatiuni - n.red.) pentru ca am trecut cu bine peste evaluarea facuta de FMI si pentru ca trebuie sa ne gandim si la bugetul pentru 2012. Suntem mai precauti cu banii nostrii, mai ales din cauza crizei din Europa", a declarat Secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi.

Lansarea emisiunii este administrata de catre HSBC, Citibank si Deutsche Bank.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#obligatiuni in dolari, #Romania Deutsche Bank, #citigroup, #investitii straine Romania , #investitii straine
Comentarii